vrijdag 24 augustus 2018

Life Lately

Hoe het nog met mij gaat? Vree goe zenne! Met vanalles-en-veel-te-veel-tegelijkertijd bezig, naar goede Josie-gewoonte. De dagen en weken vliegen voorbij. Af en toe besef ik dat de zomer al vér over de helft zit en ik vind dat niet leuk want van mij mag het altijd zomer zijn. Maar bon, in plaats van daarover te zagen focus ik me op de leuke, boeiende dingen die mijn pad kruisen. En de laatste weken waren dat er heel wat, een overzichtje! 
Deze intro zou je ook kunnen interpreteren als: ik heb zin om te bloggen over zodanig veel dat ik niet kan kiezen, dus ik bundel het maar allemaal in één beknopte post :-)

IK LUISTER...

Een liedje dat ik momenteel vaak hoor op de radio en supertof vind, is Let Me Live van Rudimental + Major Lazer + Anne-Marie. Het is een nummer met leuke summer vibes en ik word er instant happy van. Voor mij is dat dé ideale muziek!

Ik luister dezer dagen ook megaveel naar Angèle. Voor wie Angèle niet kent: ze is een jonge, suuuuuupermooie en grappige Brusselse zangeres, het zusje van rapper Roméo Elvis. Het is al een tijdje dat Emil fan is van haar. Het begon in februari, toen we eens La Loi De Murphy op de radio hoorden en ik hem zei dat ik dat eigenlijk wel een mooi liedje vond. Hij vroeg dan hoe Angèle eruit ziet en we scrolden samen door haar Instagramfeed. Waarop hij een huge crush op 'ons Angèle' (want zo noemt hij haar) opdeed. Sindsdien aanbidt hij haar als een echte godin. Als er een nummer van haar op de radio is (nu heel vaak La Thune), moet het meteen luider en begint hij mee te zingen. Echt schattig. Hij is trouwens ook fan van One Kiss van Dua Lipa en ook van Arcade Fire. Ik vind dat de max, jammer voor Studio 100 & co maar aan mijn zoon gaan ze niet rijk worden vrees ik... Angèle treedt in november op in de AB in Brussel maar ik vind het precies een beetje overdreven om daar met een kleuter van 5 naartoe te gaan ;)

IK ONTDEKTE...

Vorig weekend ging ik nog eens met Kelly een dagje naar Gent. We proberen altijd op een nieuw plekje te gaan brunchen/lunchen en deze keer trokken we naar Barbiet. Een supergezellig eethuisje in de buurt van de Vrijdagsmarkt waar ik zeker nog terugga! Het eten was megalekker: ik at de spelt pancakes met banaan en pecannoten. Héérlijk! Het sapje dat ik erbij dronk is de kurkuma tonic op basis van kurkuma, gember, citroen, kokoswater en agavesiroop. Barbiet is een ideaal plekje voor veggies, vegans of mensen die graag eens iets anders uitproberen. Voor mij dus :)Vorige zondag gingen we 'op oorlogspad' naar Diksmuide. We bezochten eerst de Vredesmolen in Klerken en daarna gingen we naar de Dodengang in Diksmuide. Pieterjan is enorm geïnteresseerd in 'den oorlog' en hij wil dit graag doorgeven aan Emil. Ik vind dat prima want ik vind het belangrijk dat hij die geschiedenis kent. En zelf weet ik er niet zo heel erg veel van, ik heb precies niet goed opgelet in de geschiedenisles wanneer het over de oorlogen ging... Ik heb dus ook veel bijgeleerd zondag :) De Dodengang is zeker de moeite om te bezoeken. We willen ook nog eens naar de Ijzertoren maar de tijd ontbrak ons zondag want we moesten toch ook nog een terraske doen na ons educatief bezoek hé ;) Maar volgens Lieselotte is dat ook echt een bezoek waard dus we gaan het zeker eens doen, misschien in de herfst/winter als het minder goed weer is om buiten te lopen. De Dodengang zou ik niet doen in putteke winter of bij een gure wind.Deze week ging ik een dagje 'testen' bij LikeBirds in Gent. Dit is een creative coworking space, dus een gedeelde workplace voor freelancers en creatieve ondernemers zoals mij. Ik werk vaak thuis en ik vind dat leuk. Ik ben ook veel de baan op bij klanten en naar interviews. Maar de laatste weken/maanden merkte ik dat ik de nood voelde om af en toe eens weg te zijn uit mijn home office. Ik ging op zoek naar een andere, inspirerende omgeving en zo kwam ik al snel bij LikeBirds in Gent terecht. Ik ging er gisteren een dagje 'proefdraaien' en het was een bijzonder aangename en productieve dag. Dus ja, ik ga zeker nog terug. Het is fijn om eens op een andere plek te werken, omringd door allemaal 'gelijkgestemden'. De foto in de intro is trouwens genomen bij LikeBirds, de posters omschrijven perfect hoe ik ben: jong (of toch alleszins van geest), crazy & proud of it, zelfstandig en een eeuwige positivo! Binnenkort zal ik dus wat vaker naar #9000 'pendelen' en ik ben daar héél blij om! :)IK LEES...

... toch wel veel de laatste tijd. Er is een periode geweest dat ik bitter weinig las. Ik kijk nu veel minder tv en series en ik heb er een goede gewoonte van gemaakt om elke avond voor ik ga slapen minstens een half uur te lezen. Zelfs als ik ergens naartoe geweest ben en ik kom pas na middernacht thuis, lees ik vaak nog eventjes. Ik ben toch nooit poepeloerezat (ik drink niet) en als ik van ergens kom, kan ik niet direct mijn ogen sluiten en slapen. Dat lukt mij gewoon niet, ik heb dan nog te veel energie. Lezen helpt mij om te ontspannen en ik slaap er beter door. Op reis las ik How Do You Like Me Now van Holly Bourne, een tip die ik kreeg van Katrien. Het is een luchtig boek maar ik heb er echt van genoten! Het was ideaal voor op vakantie. Nu ben ik bezig in Zeven Perfecte Dagen, ik vond dit via de Belmodo-boekenclub. Ik ben niet overdonderd maar het is wel ontspannend en ik ga ervan uit dat er nog een climax komt :)Zoals je ziet ben ik hier niet de enige die graag en veel leest. Emil is ook een leesbeestje aan 't worden. Allez ja, hij moet nog naar de derde kleuterklas dus hij kan nog niet zelf lezen hé, voor de duidelijkheid. Al is hij wel bezeten van letters en begint hij al zelf te schrijven. Dat vind ik natuurlijk heel leuk en ik geef toe dat ik het lichtjes stimuleer, dat mag hé :) Hij bladert heel graag in verhalenboeken en en in zijn Encyclopedie van Alle Belangrijke Dingen. De ondertitel luidt 'voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten' en dat slaat echt wel op Emil. Ik schart hier vaak in mijn haar omdat hij mij weer eens een vraag stelt waarop ik het antwoord niet weet ;) We kijken er vaak samen in, ook voor mij is het leerrijk hoor... Ik ken zelfs minder landenvlaggen dan hij! Omdat hij zo zot is van zijn encyclopedie, kocht ik hem vorig weekend een supermooie geïllusteerde atlas met allerlei weetjes over de fauna, flora, cultuur en bevolking van alle landen. Ik heb punten gescoord zenne :) Het Wonderweekend boek hebben we sinds deze week in huis en dat gaan we binnenkort eens volop beginnen ontdekken! Het bevat 101 originele activiteiten om samen met de familie te doen. Dus ik ben er heel benieuwd naar, ik hou je zeker op de hoogte van mijn bevindingen.


Ik lees nauwelijks papieren magazines, behalve de Running (waar ik trouwens ook zelf voor schrijf), in het weekend de 'echte' krant en ook de Feeling. Ik vind het een zalig maandblad: vol inspiratie op vlak van fashion, lifestyle, trips, food etc, mooi gemaakt, echt fijn om op 't gemak in te lezen. Ik vroeg voor mijn verjaardag een abonnement, en ik kreeg het van mijn lieve mama. Ik ben er uiteraard heel blij mee! :)

IK WERK...

... hard en met megaveel plezier, zoals altijd :) Ik ben in de zomer 3 weken in congé geweest, waarvan 10 dagen op reis naar Spanje en de rest staycation met superveel toffe uitstapjes in eigen land (wie mij volgt op Instagram, heeft dat kunnen meevolgen). Ik heb er echt van genoten om er eens 'uit' te zijn, al heb ik wel elke dag mijn mails bekeken hoor. Ik zaag daar ook niet over, dat is gewoon eigen aan zelfstandigen denk ik... Liever mijn mailbox op orde houden dan na 3 weken vakantie opnieuw aan het werk te gaan met een ontplofte mailbox... en dan al direct stress te hebben daardoor ;) Na mijn verlof was ik echt blij om er weer in te vliegen als tekstenfee! Ik heb de laatste weken weer veel boeiende opdrachten gedaan. Zo heb ik meegewerkt aan de redactie van dit leuke boek, dat in november verschijnt. Het is het tweede boek van #fitmom Delphine Steelandt. Ik vond het de max om mee te werken. Het boek is een 'handleiding' voor een healthy & happy lifestyle, echt op mijn lijf geschreven dus. Er komen nog heel wat leuke opdrachten aan. Ik werk mee aan een nieuw magazine voor een van mijn klanten en daarvoor mag ik de komende weken heel wat interviews doen met boeiende mensen. Ik kijk er echt naar uit! Het wordt druk met superveel deadlines, maar zo heb ik het graag :)

IK KOCHT...

... een nieuwe rugzak/schooltas voor Emil. Eigenlijk is zijn 'oude' zak niet versleten hoor. Maar ik vond dat hij wel een nieuwe rugzak verdiende, zoals elk schooljaar. De vorige gebruiken we dan altijd als sportzak, dat zal ideaal zijn als zwemzak want Emil start in september met de zwemclub en zal 2 keer per week gaan 'trainen' :) Ik had mijn zinnen gezet op een leuke kinderrugzak van Fjallraven. Ik trok naar Paper Planes in Destelbergen, mijn geboortedorp, en daar was het meteen prijs. Emil was snel verkocht, want Fjallraven is een Zweeds merk en hij houdt van Zweden sinds ik hem eens gezegd heb dat er daar veel Emils wonen ;) Ik ben heel blij, het is geen goedkope rugzak maar wel kwaliteit en dat vind ik toch wel belangrijk, aangezien mijn zoon nogal hardhandig te werk kan gaan met zijn rugzak... (hoewel hij zelf bij hoog en bij laag blijft beweren dat hij daar nooit maar dan ook nooit mee smijt of over de grond sleept)

Ik ben er trouwens meeeeeeegajaloers op. IK WIL OOK ZO NE ZAK!!!! Maar dan in de volwassen versie. Ik heb trouwens gezien dat ze die ook als laptoptas hebben en dat treft, want ik ben net op zoek naar een nieuw exemplaar ;) Dus ik voorspel dat het écht niet lang zal duren tegen dat ik kan backpack-twinnen met Emil... 


IK KIJK UIT NAAR...

Morgen staat er een triatlon op de agenda. Niet voor Pieterjan of mij, wel voor Emil! Hij doet mee met de Iron Kid triatlon in Knokke. Voor de 5-jarigen betekent dat 50 m zwemmen, 500 m fietsen en 500 m lopen. Dat zal normaal geen probleem zijn voor Emil. Hij heeft er zelf superveel zin in. Want ik wil hem niet 'pushen' om mee te doen, gewoon omdat ik zelf megasportief ben. Maar Emil is natuurlijk al heel vaak mee geweest naar sportevents en ziet hier bijna elke dag wel iemand vertrekken om te gaan lopen, dus het is vrij logisch dat hij zelf ook sportief is. Het gaat gewoon ook een tof event zijn denk ik, met veel sfeer en zo. De organisatie is alvast super, we zijn goed ingelicht over het waar, hoe laat en wat precies. Dus ik kijk er erg naar uit! We zien wel wat het wordt, ik vind het alleszins fijn dat Emil op een leuke manier eens kan 'proeven' van een triatlon.

Volgende week heb ik ook nog 3 dagjes verlof. Ik doe dat altijd, de laatste week voor het weer school is. Ik heb vanalles gepland: maandag ga ik naar Technopolis met Emil en een vriendinnetje, dinsdag naar het Play Festival in Kortrijk met Lieselotte en haar zoon, en woensdag is het jaarmarkt in Destelbergen. Dat is voor mij pure jeugdnostagie want ik ging daar altijd naartoe als kind met mijn meme, broer en zus. Mijn mama is op vakantie dus mijn zus en ik nemen de taak van 'meme' op ons en wij gaan samen met Emil en Remi (mijn broer zijn zoontje) naar de jaarmarkt. Er zijn paardjes, er is kermis en in de namiddag is er vanalles te doen in 't park. Ze voorspellen goed weer dus het zal wel tof zijn! :)

En dan mag de school weer beginnen. Weer het normale ritme, daar kijk ik toch ook wel naar uit. Emil is 4 weken op kamp geweest in de vakantie, dus ik heb wel goed kunnen werken maar toch niet zoals anders. Je kent dat wel hé, dat vakantieritme. Dus ik ben blij dat het weer september is, om weer echt 'vollen bak' te kunnen werken. Emil kijkt er trouwens ook naar uit om weer naar 't school te gaan. Hij heeft een zalige vakantie gehad - ik denk dat hij dat wel weet - maar hij gaat gewoon ook supergraag naar school. Dus everybody happy :)


Voila, nu zijn jullie weer een beetje mee met hetgeen ik zoals uitspook de laatste tijd!

Love, Josie xo

7 opmerkingen:

 1. 'Barbiet' staat op mijn lijstje!
  Lezen is en blijft leuk, je hebt daar een mooi gevulde boekenkast. En zo fijn dat Emil ook graag leest! Juliette is ook een boekenkind, en ik moet me serieus inhouden elke keer als ik in een boekhandel op de kinderafdeling terecht kom...
  Binnenkort ga ik ook op zoek naar een rugzak/boekentas voor J., want in januari mag ze naar school. Waar is de tijd naartoe?!
  En dat Play-festival, dat ziet er echt tof uit. Ik ga eens uitpluizen of dat ook voor peuters interessant is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barbiet is echt wel iets voor jou denk ik!
   Het Play-festival is leuk voor jong en oud, je kan het ook gerust zonder kindjes doen. Juliette zal nog niet alles kunnen of willen doen maar ik vind het gewoon een leuke manier om de stad te ontdekken. Je doorkruist in feite gans Kortrijk, en dat is gewoon tof!

   Verwijderen
 2. Amai, veel! Dat nummer van Rudimental vind ik ook de max! Ik heb een paar van die Play dingen al gepasseerd in Kortrijk, ziet er wel tof uit. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Play is een aanrader hoor! Leuke manier om de stad te ontdekken!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke update! Barbiet daar wil ik ook wel eens naartoe gaan :-) En wat knap van Emil dat hij wil meedoen aan zo een sportief evenement. Die boekentas ziet er trouwens ook super uit! Hopelijk kijkt Emil er naar uit om terug naar school te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, Emil is blij dat het weer school is. Hij heeft een super vakantie gehad en dat beseft hij wel denk ik :)
   Hij gaat gewoon ook heel graag naar school, hij is leergierig en heeft er zijn vriendjes. Dus dat komt helemaal goed!

   Verwijderen
 4. Ik ben nog maar een paar dagen terug van vakantie en via bloglovin' mijn blogfeed aan het bijlezen. Je schrijfstijl vind ik echt zalig ontspannend en zeker als je een goedgevulde post zoals deze online zet, geniet ik er echt van om bij te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen