vrijdag 14 september 2018

10 leuke boeken die ik onlangs heb gelezen

Tegenwoordig lees ik weer veel. Het is een tijdje minder geweest. In de tijd dat ik nog in bijberoep werkte (intussen al meer dan 2 jaar geleden, time flies!) was ik bijna elke avond aan het werk en kwam er van lezen niet veel in huis. Ik kijk nu gewoon ook minder tv en series. Ik kan er echt van genieten om 's avonds voor ik ga slapen nog wat te lezen en me volledig te laten meeslepen door een verhaal. Omdat ik geregeld vragen krijg over een boek dat ik aan het lezen ben, vond ik het een leuk idee om de 10 boeken die ik de laatste maanden heb 'verslonden' op een rijtje te zetten.1. Me Before You (Jojo Moyes): een pakkend liefdesverhaal, meeslepend van begin tot eind. Het is leuk om te lezen maar toch behoorlijk zwaar, ik heb bijna zitten bleiten... Ik weet nog goed dat ik in de cafetaria van het zwembad zat, te kijken naar Emil zijn zwemles :) Er is ook een film van gemaakt maar daar ga ik liever niét naar kijken. Ik heb een beeld van de personages in mijn hoofd en de film zou dat wellicht teniet doen. Meestal is de film trouwens toch minder goed dan het boek... Ik heb dit in het Engels gelezen (zoals het merendeel van de hieronder opgesomde boeken). Ik lees niet graag vertaalde romans omdat ik vind dat ze vaak 'rammelen' langs alle kanten. Maar je kan zeker ook een Nederlandse versie vinden hoor. 

2. Looking For Alaska (John Green): ik ben een grote fan van de Amerikaanse schrijver John Green. Dit is zijn debuutroman en ik vind het zijn mooiste boek (nog beter dan 'The Fault In Our Stars', ook zo'n prachtig boek). Dit is eigenlijk een jeugdboek, zoals veel van Greens boeken. Maar het verhaal is ook toegankelijk en herkenbaar voor volwassenen hoor. Het gaat over de vriendschap en liefde tussen 2 jongvolwassenen op de kostschool. Redelijk heftig en met veel emoties, maar echt de moeite waard om te lezen.  

3. Turtles All The Way Down (John Green): dit is Greens meest recente boek. Ik vond het minder goed dan zijn andere verhalen, het kon me niet volledig bekoren. Maar misschien verwachtte ik er te veel van, na mijn voorgaande Green-leeservaringen. Het gaat opnieuw over jongeren die 'op zoek zijn' in hun leven, en over vriendschap. Zeker niet slecht maar als je dan toch iets van Green wil lezen, kies je volgens mij beter een ander boek van hem.

4. Le Premier Jour Du Reste De Ma Vie (Virginie Grimaldi): omdat ik vind dat mijn Frans echt wel beter kan (ik spreek het nauwelijks en dan 'verwatert' die kennis snel) had ik het plan opgevat om af en toe een Frans boek te lezen. Natuurlijk geen hoogstaande literatuur want ik wil dat lezen ontspannend blijft en heb geen zin om per pagina 10 woorden te moeten opzoeken. Daarom koos ik voor dit luchtige boek met chicklit-allures. Het gaat over een vrouw die na haar scheiding op cruise gaat rond de wereld, samen met allemaal andere alleenstaanden. Ze maakt nieuwe vriendinnen en uiteraard beleven ze vele avonturen... Ik heb het echt graag gelezen. Het ging verbazingwekkend vlot, ik had dat niet verwacht. Leuk verhaal, grappig geschreven. Er ligt al een nieuw Frans boek klaar in hetzelfde genre omdat ik dit graag wil blijven doen. Ik merk dat mijn Frans er toch een beetje door verbetert!

5. The Memory Book (Rowan Coleman): het eerste boek dat ik van deze schrijfster las en het liet meteen een diepe indruk na. Het gaat over een moeder die dement wordt en alles begint te vergeten. Het is triestig en grappig tegelijkertijd. Een prachtig boek over moederliefde en de relatie tussen een mama en haar dochters. Ook hier heb ik een traantje weggepinkt...

6. We Are All Made Of Stars (Rowan Coleman): ik vak in herhaling maar ook dit boek wist mij te raken. Het gaat over Stella, een verpleegster die brieven schrijft in naam van haar patiënten, en ze op de post doet na hun dood. Eén brief verandert alles... Meer ga ik niet vertellen. Je moet het zeker eens lezen! 

7. How Do You Like Me Now (Holly Bourne): dit boek pikte ik op via de blog van Katrien. Het leek me ideaal leesvoer voor op reis, en dat was het ook. Het leest als een trein! Tori is een prille dertiger. Ze heeft een succesvolle carrière, veel vrienden, een mooi appartement, een stabiele relatie... Het lijkt alsof ze écht alles heeft. Maar schijn bedriegt... Het is een grappig en sarcastisch boek, soms ook een beetje triestig en op momenten zeer herkenbaar voor mij. Ik heb er echt van genoten!

8. I See London, I See France (Sarah Mlynowski): een grappig reisavontuur over 2 Amerikaanse vriendinnen die op reis gaan door Europa. Onderweg raken ze van het ene avontuur in het andere verzeild, of course... Een leuke chicklit, geen hoogstaande literatuur maar wel heel ontspannend om te lezen!

9. Bookworm: A Memoir Of Childhood Reading (Lucy Mangan): ik zag dit boek liggen bij Paard van Troje (héérlijke boekhandel!) en ik wist meteen: dit moét ik hebben. De schrijfster heeft het over alle boeken die ze als kind las en voorgelezen kreeg door haar ouders of op school. Ik heb zelf altijd veel en graag gelezen, van kindsbeen af. Ik probeer mijn liefde voor boeken en lezen ook over te dragen op Emil. Daarom wou ik het boek zeker lezen. Lucy Mangan is een Britse dus er zijn veel boeken bij die ik niet kende, maar dan ken ik ze nu hé :) In het begin heb ik moeten doorbijten omdat het soms nogal 'droog' is. Maar eens ik op dreef was, was ik volledig verkocht. Een aanrader voor 'book worms' zoals mij!

10. Zeven Perfecte Dagen (Rosie Walsh): ontdekt via Belmodo! Sarah en Eddie spenderen zeven perfecte dagen samen en zij is 100% zeker: hij is de ware! Maar dan vertrekt hij op reis en laat hij niks meer van zich horen... Is er iets gebeurd of zit er meer achter? Dit begint als een 'gewoon' liefdesverhaal maar het is veel meer dan dat... Ook hier moest ik er efkes in komen, het begin is een beetje langdradig. Maar na een 100-tal pagina's had ik de smaak te pakken en vanaf dan liet het verhaal me niet meer los. Ik was blij dat ik onlags eens 2 uur op de trein 'moest' zitten want dan kon ik het boek in één ruk uitlezen. Ik was gewoon zo benieuwd naar de afoop!

Heb jij al een van deze boeken gelezen? Nog andere leuke boekentips voor mij? Die zijn altijd welkom!

Love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Een frans boek lezen, dat is nog eens een idee! Zou ik ook moeten doen. Nog geen enkel boek van bovenstaande gelezen, ik sla ze op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!
   Af en toe eens een Frans boek lezen, ik kan het zeker aanraden.

   Verwijderen
 2. Leuk lijstje, merci voor de inspiratie! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk lijstje en heel veel leuke tips die nog niet in mijn Goodreads staan. Mag je zeker meer posten! Ik ga zeker eens die Franse bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik doen!
   Frans is echt een aanrader. Zeer lichtvoetig maar ideaal om je skills up-to-date te houden :)

   Verwijderen
 4. Oh dankje! Ik heb een e-reader en ben steeds op zoek naar nieuwe boeken. Vanavond spelen ze Me Before You op de tv en had die opgenomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips. Zit je nog niet op goodreads?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik loop ene beetje achter op dat vlak... Ik zit op veel hoor ;) maar op Goodreads dus nog niet...

   Verwijderen
 6. Superleuke post! Wat mij betreft mag je er regelmatig zo eentje schrijven ;-) Een aantal van die boeken heb ik zelf al gelezen, een aantal andere niet dus ik heb terug wat inspiratie. Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het zeker meer doen!
   Graag gedaan, ik haal trouwens ook vaak inspiratie uit jouw posts. Zo inspireren we elkaar hé :)

   Verwijderen