dinsdag 2 oktober 2018

Lekker eten in Gent: 't is hier dat je moet zijn!

Het is geen geheim dat ik een grote fan ben van Gent. Ik ben er van mijn 7de tot mijn 23ste naar school geweest, eerst naar Sint-Bavo (bij de groentjes!) en later naar 't unief. Toen ik afgestudeerd was, ben ik uitgeweken naar West-Vlaanderen. Maar Gent is en blijft voor mij de mooiste en leukste stad #negenduustforever Ik kom er heel vaak en ik voel me er nog altijd 'thuis'. In Gent is er altijd wel iéts te beleven en er zijn zoveel toffe plekken om te ontdekken, zeker ook op vlak van eten en drinken! Vandaag deel ik graag tien leuke plaatsen om lekker te eten in Gent.


AL CASTELLO
Al jaaaaaaaaren mijn favoriet Italiaans restaurant in Gent. Als ik zin heb ik ne goeie pizza of pasta, is Al Castello sowieso mijn eerste keuze. De familiezaak van Pino, Stefano & co ligt rechtover het Gravensteen. Ik ben er al héél vaak geweest en nog nooit is het mij tegengevallen! De pizza frutti di mare is echt overheerlijk. Tip: reserveren als je wil gaan, ik ben niet de enige die er zo graag gaat ;)
Geldmunt 2, 9000 Gent, www.al-castello.be

BARBIET
Hier ga ik graag ontbijten of brunchen. De focus ligt op gezond, lekker en evenwichtig eten met veel groenten en fruit. Spek voor mijn bek dus (allez, bij wijze van spreken want spek ga je er niet aantreffen op de kaart, haha). Alles is huisgemaakt en zoveel mogelijk bio, lokaal en seizoensgebonden. De spelt pancakes met pindakaas en gebakken banaan zijn echt om duimen en vingers van af te likken. Heel leuk ingericht ook, very Instagram-proof. Lees: eerst 10 minuten foto's van mijn eten maken alvorens ik het naar binnen begin te spelen ;)
Baudelostraat 3, 9000 Gent, www.barbiet.be


ROOTS
Een klein en gezellig restaurant in het Patershol. Ze werken met een 'open kaart', wat wil zeggen dat de gerechten à la carte voortdurend aangepast worden volgens de seizoenen en het aanbod van de leveranciers. Als je vegetarisch eet of allergisch bent, kan je dit vooraf doorgeven en dan houden ze er zeker rekening mee. Reserveren is een must, het is vaak al lang op voorhand volboekt. Maar echt de moeite voor een dinner date!
Vrouwebroersstraat 5, 9000 Gent, www.rootsgent.be

WALD
Wald, gelegen op een boogscheut van de Gentse 'Dampuurte', is nog zo'n heerlijk plekje voor een ontbijtje, brunch, lunch, taartje of drankje. Je kan er terecht voor een eerlijke, creatieve keuken met een open blik. Alles is vers, met focus op bio en lokaal (ik heb daar een zwak voor, dat heb je misschien al door). Veggies en vegans komen ruimschoots aan hun trekken bij Wald. De Sunday Brunch is een aanrader (wel zeker reserveren). Er is één groot buffet, waarvoor je een vaste prijs betaalt. Vervolgens mag je naar hartelust smullen. 'Eat your heart out' is niet voor niet de baseline! 
Dendermondsesteenweg 39, 9040 Sint-Amandsberg, www.waldatheart.com


PUBLIEK
Voor als het ietsje meer mag zijn... Publiek is het restaurant van Flemish Foodie Olly Ceulenaere. De hippe bistro met hoog rock 'n rollgehalte is bekroond met een Michelinster. Het is een hotspot in Gent voor wie houdt van verrassende combinaties en originele smaken. 's Middags kan je er terecht voor een gezonde lunch, 's avonds geniet je van een 5- of 6-gangenmenu. Ideaal voor een speciale gelegenheid, ik ging er samen met mijn broer en zus om ons mama te trakteren voor haar 60ste verjaardag. Ik vond alles superlekker, ik wil zeker nog eens terug. Ze hebben trouwens een volledig plantaardig menu als alternatief voor het 'gewone' menu. Dat was ideaal want zowel mijn zus als ikzelf eten vegetarisch.
Ham 39, 9000 Gent, www.publiekgent.be

MADAM BAKSTER
Het begon als een 'taartenhuisje' in hartje Gent maar intussen kan je er ook ontbijten en brunchen. Chez Madam Bakster geniet je van heerlijke verwennerijen en zoetigheden met 100% natuurlijke ingrediënten. Je kan ook taarten en koekjes bestellen en laten leveren in een van de vele afhaalpunten. Alles ziet er zodanig mooi uit dat ik het soms zonde vind om het op te eten... Maar de goesting in dat lekkers overwint toch altijd hoor, want laten liggen zou uiteraard nog véél meer zonde zijn ;)
Brabantdam 142, 9000 Gent, www.madambakster.bePYCKE ZOT
Nog niet zo lang geleden ontdekt en ik was meteen grote fan! Pycke Zot is een gezellig restaurantje, uitgebaat door 2 sympathieke Gentse zussen. Je kan er lunchen en 's avonds eten, ook altijd welkom voor een aperitiefke. De kaart is beperkt, wat ik een pluspunt vind want zo weet ik dat het vers is. Er is altijd keuze tussen vlees, vis en veggie. Héél lekker! Pycke Zot ligt in de buurt van Dok-Noord. Niet pal in het centrum van Gent, maar voor mij is dat niet altijd een must. Het voordeel is dat je makkelijker/goedkoper parkeerplaats vindt. 
Sint-Salvatorstraat 129, 9000 Gent, www.pyckezot.be

DEN HOEK AF
Vree wijs plekje in de buurt van de Reep! Voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, een drankje of een taartje kan je hier terecht. Er is niet superveel keuze maar dat hoeft ook niet, 't is echt lekker. Heel gezellig ingericht, met veel kringloopvondsten. Als het mooi weer is, kan je op het terras zitten: de ideale plek om 'mensen te kijken'! :)
Vlaanderenstraat 1, 9000 Gent, www.denhoekaf.be

MARKIES DE SALADE
Ik val misschien een beetje in herhaling want dit is opnieuw een 100% plantaardig restaurant. Op het menu: lekkere salades en warme schotels op basis van gezonde, pure ingrediënten. Vernieuwende smaken, originele creaties: wie denkt dat plant-based food saai en eentonig is, moet beslist eens naar daar. Je kan zowel ter plaatse eten als afhalen. Dat moet je dan wel even op voorhand bestellen. Markies De Salade ligt in Sint-Martens-Latem. Ideaal qua bereikbaarheid en er is veel parkeermogelijkheid. Het is klein en rustig, ik vind het ideaal voor een relaxed & healthy lunch!
Xavier De Cocklaan 69, 9830 Deurle, www.markiesdesalade.be


BE O VERSBAR
Hier kan je lekker lunchen en genieten van een drankje. Alles is biologisch en vegetarisch. Sorry voor de vleesfanaten! Ook niet 100% kid-proof, moet ik toegeven: ik ging er met Emil en doordat de kaart nogal beperkt is, was het niet volledig zijn goesting. Maar bon, als mama leer je elke dag bij dus de volgende keer ga ik gewoon kinderloos ;) Alle producten komen van de BE O Versmarkt naast de deur, zeker de moeite om ook eens binnen te springen en u een gat in uw portemonnee te kopen aan al het lekkers daar :)
Heilige Geeststraat 30, 9000 Gent, www.beo-markt.be/versbar

Kende jij deze plekjes al? Nog leuke tips in Gent? Laat maar komen, wie weet kunnen we ze samen eens uittesten! :)

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Oh, weer nieuwe plekjes ontdekt hier! :D
  Ik ben van da ras da in 't weekend bijna altijd in den Abba-Jour hing. Eerst aan een tafelke om te eten en dan aan den toog (en dan naar Pink Flamingo's of Soul Food naast de deur) :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een aantal bekende plekjes, en een aantal die ik zeker wil uittesten. Hartjes voor Gent! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt duidelijk een goede smaak, een aantal adresjes ken ik al. En de rest staat ondertussen al op mijn to-go-lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke adresjes zeg! Ik kende er nog niet veel van dus ik heb meteen er heel wat op mijn lijst staan.En een goed excuus om nog eens naar Gent af te zakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen