maandag 26 november 2018

Mijn 25 favoriete feel good nummers

Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Ik luister ernaar in de auto, tijdens het lopen, en ook thuis staat er altijd wel een muziekje (of de radio) op. Er zijn veel liedjes die mij een happy boost geven. Maar echt gigantisch veel hé! Dat is eigenlijk ook de voornaamste reden waarom ik naar muziek luister: om mij goed te voelen. Het was een moeilijke keuze maar ik heb toch een selectie gemaakt van 25 zaaaaaaaalige feel good nummers, die voor mij altijd werken.
1. Something good can work (Two Door Cinema Club): zelfs op de meest shitty, grijze kakdag begint dan de zon te schijnen. Enkel in mijn crazy hoofd weliswaar, maar nergens beter dan in uwen eigen zotte kop!
2. On top of the world (Imagine Dragons)
3. Everything now (Arcade Fire): dit nummer geeft mij het gevoel dat ik alles kan én mag WANT WAAROM OOK NIET EIGENLIJK???!!! 
4. Can't stop the feeling (Justin Timberlake)
5. What I like about you (The Romantics): want liedjes met veel heys erin zijn ALTIJD wijs. Ik moet daar toch geen tekeningske bij maken hé?
6. I need lovin' (Amery)
7. Particula (Major Lazer): eigenlijk zouden alle nummers van Major Lazer in dit lijstje kunnen staan. Maar dit is extra leuk omdat ik het vorig jaar leerde kennen in die koude, grijze, laaaaaaange kakwinter en het deed me toen altijd lekker dromen van lente en zomer. Zo van die nummers hebben altijd een streepke voor bij ne zomermens gelijk mij.
8. Charlotte (Air Traffic)
9. De Macarena, de Lambada en de Samba di Janeiro: zouden er eigenlijk mensen zijn die daar niét blij van worden en spontaan beginnen te dansen?
10. This girl (Kungs)
11. Judy (Douglas Firs): niet alleen heys maar ook oeh oeh oehs zijn altijd een schot in de roos bij mij. En dit is gewoon ook énorm mooi.
12. Born to be yours (Kygo & Imagine Dragons)
13. Quarter past midnight (Bastille): zal voor mij altijd het nummer blijven waarnaar ik aan 't luisteren was toen ik aankwam bij mijn eerste marathon. Ik heb mijn muziek wel uitgezet een paar seconden voordat ik over de meet liep hoor, om ten volle te genieten van alle emoties ;) Als ik het hoor, denk ik altijd terug aan dat gelukzalige gevoel dat ik toen had.
14. Dakota (Stereophonics)
15. Bitch (Meredith Brooks): omdat ik het leuk vind om mij een badass bitch te voelen, tiens! Naar dit nummer luisterde ik trouwens toen ik in het startvak stond van de Brussels Half Marathon vorige maand. Tussen allemaal mannen. Uitermate motiverend om er vollen bak voor te gaan en ze allemaal ne keer een deftig poepke te laten ruiken!!!!
16. Ella elle l'a (France Gall)
17. Rebel Rebel (David Bowie): ik ben een beetje raar, dat weet ik ;) Maar dit nummer herinnert mij er altijd aan dat daar absoluut NIKS verkeerds mee is. Integendeel: weird is the new black!
18. Zomernacht (Leopold 3) #noshame
19. Suddenly I see (KT Tunstall): ik blijf dit nummer associëren met de film The devil wears Prada, een van mijn favo wijvenfilms. Het gaat over een sterke vrouw (allez, dat denk ik toch) en als ik het hoor, voel ik me een echte power chick (want dat bén ik ook, ha!)
20. Sweet Lui-Luise (Ironhorse) #meekweelalarm 
21. Solsbury Hill (Peter Gabriel)
22. Don't you know (The Scabs): wellicht geen typisch feel good nummer. Maar The Scabs = mijn papa = massa's schone herinneringen 
23. Zaterdag (K.I.A.): noem mij gerust een marginaal wijf. Maar ik word hier blij van. ZO BLIJ. En die tekst: pure poëzie!
24. Say Yeah (X-session): muziek uit mijn dolle, wilde, turbulente jeugdjaren! Maakt mij supergelukkig, nu ik stilaan een ouwe doos aan 't worden ben :)
25. Make me feel better (Alex Adair)

Ik kan nog wel efkes doorgaan ze: 'Get lucky' en 'I feel it coming' van Daft Punk, 'Ik voel me goed' van Johan Verminnen, 'Dancing on the ceiling' van Lionel Richie... Maar 25 is 25 hé!

Al deze nummers staan trouwens op the one and only #lopentrut playlist op Spotify. Te gebruiken tijdens al uw loop- of eendere welke andere dolle avonturen :)

Wat zijn jouw favorite feel good nummers?

Josie xo

16 opmerkingen:

 1. Hahaha, ik heb een paar dagen geleden KEIHARD zitten meezingen met K.I.A. #noshame :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat die mannen een comeback moeten maken! Of zouden ze nog optreden?

   Verwijderen
 2. Zalige lijst!! Geef mij anything van de jaren '80 en '90 met wat tempo en ik ben content!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, jaren '80 en '90 waren echt gouden jaren hé!

   Verwijderen
 3. Hahaha zaterdag van K.I.A. dat is dus mijn plaatselijk dialect. Die teksten werden (aldus mijn nonkel)op bierkaartjes geschreven in het café van de Jakke (Het Klokhuis). Mijn nonkel beweert ook dat onder meer hij heeft meegeschreven aan ‘Gaa kroaspunt moeikes’. Wat best zou kunnen, want ook mijn vader schreef songteksten voor een plaatselijke zanger en kreeg daarvoor af en toe eens wat geld van Sabam. Dus dat zit bij ons in de familie. Ik ben dusdanig fier op mijn afkomst dat ik onlangs ‘Zonder Boe of Ba’ integraal op mijn iPhone heb gesmeten :-D!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. K.I.A. is de max! Als je weet hebt van nog eens een optreden ergens, let me know en ik ga mee! Maar die mannen zullen ondertussen ook ver gepensioneerd zijn zeker? ;)

   Verwijderen
  2. De 'Vjee' heeft nog lang in de Moviemax in Aarschot gewerkt, maar aangezien videotheken tegenwoordig niet meer erg populair zijn en die al lang toe is, weet ik niet wat hij momenteel uitvreet. Van Cliff en Jan weet ik dat nog minder, want Jan heeft Het Klokhuis uiteindelijk overgelaten. Ik ken de hen ook niet echt persoonlijk. Volgende keer als ik mijn nonkel zie, vraag ik het ;-). Op wiki vind ik wel dat ze in 2016 een comeback gemaakt hebben, die heb ik dan toch gemist :-D!

   Verwijderen
  3. Oei ik ook gemist... Spijtig!!!!!!!!!!!! :( :( :(

   Verwijderen
  4. Jan van K.I.A ken ik een beetje (zijn vriendin en mijn man zijn collega's), we zijn er al een paar keer gaan eten en dan kan hij heel sappig vertellen over die goeie oude K.I.A-tijd :-) Hij kreeg in het najaar een zoontje en opent in 2019 een horecazaak in Aarschot.

   Verwijderen
 4. Ik ken er een paar niet direct (maar ben dan ook een ramp in titels en bandnamen onthouden). Dringend die spotify lijst zoeken ;)
  P.S.: Major Lazer rules big time!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens de Spotify checken, 't is een bont allegaartje van verschillende genres :)

   Verwijderen
 5. Ik heb jouw lijst toegevoegd om binnenkort eens te beluisteren. Ziet er alvast goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah die Spotifylijst van jou, daar ben ik fan van! Ik loop er tegenwoordig niet enkel op, maar zet hem zelfs op in de wagen als ik in de file sta. Maakt het allemaal net ietsje fijner :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zo leuk om te lezen!
   Ja, ik luister er zelf ook veel naar in de file. Ideaal hé :)

   Verwijderen
 7. Party in the USA in de versie van Pitch Perfect. Heerlijk nummer! Ik word daar echt gelukkig van.

  BeantwoordenVerwijderen