dinsdag 15 januari 2019

Review: 5 goede redenen om te lopen met de Polar Vantage M

Als het op loophorloges aankomt, ben ik sinds jaar en dag een trouwe Polar-gebruiker. Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind dat gewoon het beste merk. Ik begon met de M200 en tot voor kort droeg ik de M430. Sinds begin december 2018 ben ik de trotse eigenares van de Polar Vantage M. Ik heb er nu anderhalve maand mee rondgelopen, gehuppeld en geraasd (vaak gelijk een kieken zonder kop en mét mottige ongewassen kop, zoals op de foto hieronder). Tijd om mijn bevindingen te delen want er zijn al veel mensen die ernaar gevraagd hebben!


Voor mij zijn er 5 grote voordelen aan de Polar Vantage M, waarvoor ik hem zou aanraden aan anderen.

1. Slank en licht design
Het is niet omdat het een horloge is om mee te sporten dat het een lelijk gedrocht moet zijn  hé. Integendeel! Mijn ogen willen ook wel wat, zeker omdat ik dit horloge dag in dag uit rond mijn pols draag. Qua looks vind ik de Polar Vantage M super. Hij is een pak eleganter en minder robuust dan de M430. Daar geraakten de mouwen van mijn bloesjes of truien niet altijd vlotjes overheen, ofwel zat er een enorme 'bobbel' onder. Dat stoorde mij soms wel eens. Bovendien heb ik zéér dunne polsen (die van Emil zijn bijna dikker dan de mijne). Voor mij is de Vantage M flatterender dan de M430, die er nogal als een 'knoert' uitzag bij mij (terwijl hij dat eigenlijk niet is hoor). Kortom, het horloge ziet er iets meer fashion uit en heeft minder de typische sportlook. Bovendien kan je de polsbandjes verwisselen voor een ander kleur (zwart, wit, rood, zelfs geweven bandjes). Ik heb een wit bandje en ik vind dat eigenlijk wel het mooist: past overal goed bij. Het kleurenscherm vind ik een extra pluspunt en de knoppen zijn handig te bedienen, ook met bevroren vingers van de kou (waar ik in de winter bijna non-stop last van heb). Conclusie: qua design krijgt de Polar Vantage M van mij al zijn punten!


2. Nauwkeurige en snelle gps
Bij mijn vorige sporthorloges ergerde ik me er soms aan dat het zo lang duurde tegen dat ik een gps-signaal had. Allez, het was maximaal een paar minuten hoor. Maar dat is wel vervelend als je op het punt staat om te vertrekken en dan uiteindelijk toch nog moet wachten (looptrut met weinig geduld hier). En ja, ik ben zo'n loopfreaktroela die weigert te vertrekken zonder gps-signaal want dan kloppen mijn metingen niet meer voor 100% ;) Maar dat is nu dus verleden tijd met de Polar Vantage M en zijn want met dit horloge heb ik altijd meteen een goed gps-signaal van zodra ik een loopsessie opstart. De metingen gebeuren zeer accuraat, zelfs in het bos waar ik vroeger al eens signaal dreigde te verliezen.

3. Lange batterijduur
De Polar Vantage M heeft een batterij die tot 30 uur meegaat in trainingsmodus (d.w.z. met gps en hartslagmeting aan de pols). Ik moet hem maar 1 à 2 keer per week opladen (met een bijgeleverd kabeltje) en dat vind ik positief. Want niks vervelender dan op het punt staan om te gaan lopen en dan te merken dat je maar een klein beetje batterij meer over hebt. Bij mij gaat de batterij zelfs langer mee dan 30 uur want ik gebruik de hartslagmeting aan de pols niet. Ik loop namelijk met een borstband. Ik twijfel niet aan de precisie van de polshartslagmeting van de Polar Vantage M maar ik heb ondervonden dat dat bij mij niet goed 'marcheert'. Doordat ik zo dunne polsen heb, kan ik mijn horloges nooit aanspannen zoals het eigenlijk hoort om een accurate HR-meting te hebben. Ik had hetzelfde 'probleem' met de M430 en ik ben dan weer beginnen lopen met een borstband omdat ik echt op hartslag train. Ik vind dat niet zo erg, ik verwijt Polar niks ;) Ik vind het trouwens handig in de winter want zo kan ik mijn horloge over mijn lange mouw dragen en toch nog een goeie HR-meting hebben. Ideaal voor een koukleum gelijk mij :)4. Nauwkeurige trainingsgegevens
Tijdens mijn loopsessies kan ik makkelijk switchen tussen verschillende schermen met allerlei gegevens: tijd, hartslag (min, max & gemiddeld), snelheid/tempo/afstand, hoogte en stijging/daling. Dat is meer informatie dan bij de M430. Meestal train ik met het snelheid/tempo/afstand scherm, afgewisseld met HR-info omdat ik meestal op hartslag loop. Een nieuwe functie is Training Load Pro. Die meet hoe zwaar je trainingen je lichaam belasten. Zo kan je je trainingen optimaliseren door te lopen op het juiste moment (d.w.z. niet te weinig en niet te veel). De Polar Vantage M geeft bijvoorbeeld aan wanneer je overtraind bent zodat je het wat rustiger aan kan doen. Ik heb dit (gelukkig) nog niet meegemaakt (the horror, niet meer mogen lopen op het moment dat ik wil!!) maar het lijkt me wel een toegevoegde waarde, zeker bij een marathontraining zoals ik momenteel aan het doen ben. Ik vind dat je altijd verantwoord moet sporten en moet luisteren naar je lichaam. Daarom vind ik de Training Load Pro functie echt een meerwaarde in dit sporthorloge.


5. 24/7 activiteitsmeting 
Dit is niet typisch voor de Polar Vantage M want je kan met elk sporthorloge je dagelijkse activiteiten meten, dat weet ik ook wel. Maar het is voor mij een belangrijke reden, naast al mijn dolle loopavonturen, om een sporthorloge te dragen. Mijn sporthorloge meet mijn stappen en geeft mij elke dag een activiteitsdoel (uitgedrukt in %). Ik staar me niet blind op dat aantal stappen maar meestal geraak ik vlotjes aan de aanbevolen 10.000 en ik vind dat toch belangrijk. Naar de calorieën (die ook gemeten worden) kijk ik niet, ik hou me niet bezig met die te tellen... Mijn slaap meet ik ook niet omdat ik niet graag slaap met een horloge aan en ik slaap goed dus ik zie geen reden om mijn slaap te tracken. Maar die stappen, die hou ik toch in de gaten hoor. Op dagen dat ik niet ga lopen (3 dagen per week dus) doe ik hierdoor bewust extra moeite om meer te bewegen, bv. door mijn auto verder te parkeren, Emil te voet naar school te brengen, tijdens mijn lunchpauze een wandeling te maken etc. Ik geloof echt dat dit een verschil kan maken voor je gezondheid!

Deze 5 eigenschappen zijn voor mij de belangrijkste voordelen van de Polar Vantage M. Er zijn uiteraard nog andere functies en eigenschappen. Je kan ze vinden op de Polar website.

Volgens mij is de Polar Vantage M ideaal voor lopers die zeer frequent lopen (denk: halve marathon of meer) en die vrij prestatiegericht zijn en zichzelf willen verbeteren. Tot die categorie reken ik ook mezelf ;) Ik ben er vrij zeker van dat dit horloge voor mij de ideale trainingspartner is op mijn weg naar de Great Breweries Marathon!

Of er ook nadelen zijn? Toch wel, maar ze wegen zeker niet op tegen de voordelen. Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat het small-polsbandje enkel in het wit verkrijgbaar is. Ik zou doodgraag zo'n geweven bandje hebben, bijvoorbeeld voor formelere aangelegenheden of feestjes. Maar dat is er niet in mijn maat. Dus bij deze een lieve oproep aan de mensen van Polar: maak bandjes in alle kleuren en alle maten! :) Verder maakt mijn oplaadkabel soms moeilijk contact met mijn horloge, waardoor ik er wat meer snokken en draaien aan moet geven voordat het effectief begint op te laden. Maar dat valt allemaal wel mee... De Polar Vantage M kost 279,90 € (aanbevolen verkoopprijs). Ik heb hem gekregen van Polar in ruil voor mijn eerlijke review en voor het delen van al mijn supertoffe, ongelofelijk boeiende loopbelevenissen met jullie :) Als je graag meer info wil over dit mooie sporthorloge, laat dan maar iets weten!

Love, 
Josie xo

5 opmerkingen:

 1. lap... ik ben overtuigd ;-)
  Zou Polar mij ook sponsoren? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blog, hier komen we iets meer te weten dan alleen maar de prijs 👍. Interessant sporthorloge. Gezien de besproken kwaliteit valt de prijs goed mee.
  Als je dit koopt als leek, kan je hier dan makkelijk aan de slag? Trainings schema 's vinden instellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prijs-kwaliteit vind ik dit horloge echt top!
   Ik laat mijn trainingsschema's altijd maken door Energy Lab. Maar via de app van Polar (Polar flow) kan je zelf schema's maken en zo. Dus dat kan je zeker helpen om een goed loopritme te vinden.
   Als je nog vraagjes hebt, dan weet je me te vinden hé :-)

   Verwijderen
 3. Net als Lore ben ook ik overtuigd :-) Komt hier op het verlanglijstje te staan voor wanneer ik een nieuwe nodig heb (of wanneer iemand me wil sponsoren :-) :-) :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo. Ik heb ook dunne polsen. Welke omtrek heb jij? Ik zou graag de polshartslag kunnen gebruiken omdat ik merk dat ik mijn hartslag borstband nooit aandoe.
  Goeie review. Ik ben bijna overtuigd.

  BeantwoordenVerwijderen