maandag 20 januari 2020

Mijn kleine gelukskes van 2020 #1

In deze rubriek blik ik terug op de kleine dingen die mij de laatste tijd blij gemaakt hebben. Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en manenschijn. Zeker op van die donkere, regenachtige dagen heb ik het soms eens moeilijk omdat ik daar écht niet voor gemaakt ben... Maar dan nog is er altijd wel iéts dat mij doet lachen en blij maakt, hoe pietluttig of onbenullig het ook is. Die kleine gelukskes, daar geniet ik echt van (en ze zijn ook het uitgangspunt van deze blog, the little things in life hé). Want weet je: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!
een boswandeling op een zonnige zondagmiddag ♥ zon, tout court, in deze tijd van 't jaar waarin het zo rap donker is en vaak grijs en miezerig ♥ een bos, tout court, omdat dat een van de weinige plekken is waar ik echt met mijn rusteloze zelve tot rust kom ♥ 's morgens vroeg gaan lopen, voor mij blijft dat absoluut het allerschoonste loopmoment. Just me, myself & I en een paar zotten die op dat uur (6u) ook al op baan zijn. En gepensioneerden die dan ook al wakker zijn en hun gazet uit de brievenbus komen vissen in hun peignoir ♥ Emil met zijn eerste nieuwjaarsbrief die hij zelf kan voorlezen, overlopend van trots natuurlijk ♥ eindelijk weer normaal kunnen eten na 2 kotsmisselijke dagen door een onnozel buikgriepje ♥ nieuwjaarsetentje met "de bavotrutten", mijn 7 beste vriendinnen van in 't middelbaar die zonder enige twijfel mijn liefste vriendinnetjes gaan blijven voor eeuwig en altijd #bavotruttenforever ♥ coffee dates (allez ja, tea-and-hot-chocolate-dates eigenlijk) met Emil ♥ snuisteren en een beetje ronddwalen in tweedehandswinkeltjes of de kringwinkel ♥ leuke, lieve, hartverwarmende reacties op mijn boek die maar blijven komen en waar ik nog altijd superblij van word ♥ klanten die mij in hun berichten en mails aanschrijven met "dag allerliefste tekstprinses" ♥ samen met Emil lezen in "Ieorg Idur" en "Matilda" van Roald Dahl, twee van mijn favoriete boeken uit mijn kindertijd. Voorlopig nog wat te uitdagend voor hem om zelf te lezen (hij zit nog maar in 't eerste leerjaar) maar ik vind het heerlijk om hem eruit voor te lezen voor het slapengaan. Zo mooie verhalen, en pure jeugdnostalgie voor mij als mama! ♥ poepsimpel zadencrackers maken (echt maar 5 minuutjes werk en dan de oven in: ideaal voor luie wijven gelijk mij!) voor kerstavond en een nieuwjaarsfeestje en daar van iedereen complimentjes over krijgen, dat ze zo lekker zijn ♥ onze poes Lexie die een nieuw nestje heeft en Emil die dat gezellig inricht met een felroze dekentje en al ♥ werken op superleuke plekken (zoals hier en hier) en nog maar eens beseffen dat dat toch een enorm schone kant is van mijn zo mogelijk nog schonere job #lovemyjob ♥ naar de bib gaan met Emil op woensdagnamiddag (jeugdnostalgie, ik ging als kind ook bijna elke woensdag naar de bib) en buitengaan met ne zak vol boeken, voor Emil en mezelf, zo zwaar dat ik hem bijna zelf niet kan dragen met mijn miezerige pap-armkes ♥ mijn mama en stiefpapa die mij, telkens ze in een boekenwinkel zijn, foto's doorsturen van mijn boek, dat ze dan meestal een beetje hebben verplaatst zodat het nog beter in 't zicht staat ♥ eindelijk weer gaan coworken na iets meer dan een maandje "break" omdat het wat te druk was. Likebirds is echt een een warm nest waar ik ontzettend graag ga werken, ik ben er ook altijd heel productief en creatief #doublewin ♥ knuffelmomentjes met zoonlief in de zetel, net voor het slapengaan 's avonds ♥ Emil zijn hilarische stories op mijn Instagram ♥ ne zelfgemaakte warme choco na een winderig en fris duurloopje ♥ het heerlijke gevoel na het het lopen tout court, zeker als ik vertrokken ben met niet zoveel zin of energie, wat de laatste tijd wel vaker eens gebeurt want grijs en winderig en een beetje vermoeid en zo ♥ naar een theaterstuk gaan met Emil en merken dat hij volledig "mee" is en enthousiast, ook al is het vrij abstract en wordt er niet gesproken en had ik er op voorhand toch een beetje schrik voor ♥ mijn dagelijks leesmoment voor ik mijn ogen sluit, al is 't maar 5 minuutjes omdat ik mijn ogen dan al niet meer kan openhouden (omdat ik weer maar ne keer te laat in mijn nest gekropen ben) ♥ mijn kersenpitkussentje ♥ superveel mensen die mij al laten weten hebben dat ze blij zijn dat ik weer aan het bloggen ben ♥ mijn zoon een boodschappenlijstje geven en ondertussen zelf wat kunnen rondlummelen in den Delhaize (note to self: wel in de goeie volgorde zetten in 't vervolg om overbodige kilometers tussen de rayons te vermijden, dank u lieve Kelly voor deze tip!) ♥ een podcast walk na het werk en merken dat de dagen al een klein beetje langer aan het worden zijn #earlyspringvibes ♥ denken aan nieuwe projecten die mij te wachten staan in 2020 ♥ Emil die doodcontent is als hij in de apotheek een "vitamientje" krijgt bij het afrekenen.
Wat heeft jou blij gemaakt de laatste tijd?

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Oooh heerlijk om te lezen Josefien! Ik volg 😍 groetjes Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word er zelf ook gelukkig van als ik het zo lees <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, heerlijk, die langer wordende dagen!
  Superleuk lijstje, en ik ben ook blij dat je terug aan het bloggen bent :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoveel fijne dingen! En zoveel hartjes voor lezen en de bib!En wat ben ik blij dat jij terug aan het bloggen bent ;-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaaa, zalig kleine gelukjes!! <3 Kan een moment echt zo 'af' maken. Leuk dat je terug on the blog bent, topper! XXX

  BeantwoordenVerwijderen