vrijdag 22 mei 2020

Josie & the randomness of being

Ik zag dit 'stokje' de voorbije dagen bij een paar andere bloggers passeren, waaronder Martine (van wie ik geen enkele post mis want zo nen toffen blog zeg!). Ik ben eigenlijk nog met een andere post bezig maar ik heb er nog wat tijd voor nodig (kan je dat, dat je een idee hebt maar je moet er nog een beetje over nadenken en het moet wat 'rijpen' of er komt altijd wel iéts tussen...). Dan is zo'n stokje ideaal om tussendoor te doen! Voor de volledigheid: ik begon deze blog te schrijven op dinsdagochtend 19 mei. Ik doe er altijd een tijdje over om iets onmine te zwieren omdat ik alles duust keer nalees, vandaar dat het nu dus pas verschijnt, 3 dagen later...
1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
’Then we tackle the other obstacles that most commonly hold women back from playing bigger.’ Deze zin komt uit het boek ‘Playing Big’ van Tara Mohr, uit de bib van de coworking. De subtitel luid ‘A practical guide for brilliant women like you’ en aangezien ik mij als briljante vrouw (ahum) aangesproken voelde, heb ik het meegenomen om wat inspiratie uit te halen :-) 

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Bijna mijn printer en voor de rest wat spullen op mijn bureau: mijn bordeaux Leuchtturm-planner, mijn notaboekje voor interviews, wat losse papieren, enkele stilo’s, een lege theemok, mijn telefoon… Ik zit aan mijn bureau, ik blog hier altijd omdat dat voor mij gewoon makkelijker gaat. Ik kan mij hier beter focussen en het uitzicht is ook niet slecht, ik kijk uit op mooie groene bomen.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
Slapen, uit mijn bed komen, de gordijnen openen en mijn slaapkamerraam openzetten, mijn bed opmaken (allez ja, netjes openleggen om te verluchten bedoel ik, dat doe ik altijd meteen, ik kan er echt niet tegen dat mijn bed niet properkes opgemaakt is #freak) naar het toilet gaan, veel water drinken, mij neerzetten aan mijn bureau en beginnen schrijven. Vroeger blogde ik altijd ’s avonds maar omdat ik merkte dat dat totaal niet meer lukte (omdat ik dan gewoon moe ben en ‘leeg geschreven’ want ik schrijf tenslotte al een ganse dag voor mijn werk, ’s avonds wil/moet ik echt ontspannen) doe ik het nu ’s morgens vroeg (op bepaalde dagen, niet elke dag hé). Ik ben toch een ochtendmens en het lukt dan gewoon veel beter. Dat is een tip die ik hoorde passeren in verschillende podcasts (over focus en productiviteit en zo, ik schrijf hier binnenkort eens een blogje over!) waar ik de laatste tijd naar geluisterd heb.

4. Wat hoor je op het moment? 
De vogels die fluiten (zalig dat ze zo vroeg beginnen kwetteren in de lente!), af en toe een auto die voorbijrijdt maar nog niet zo heel erg veel op dit uur (6u ’s morgens). Ik woon in het stadscentrum maar in een rustige (eenrichtings)straat waar weinig mensen iets te zoeken hebben behalve als ze bij mijn buurman de notaris moeten zijn (of bij mij maar ik ben niet zo gegeerd, haha), plus er is dezer dagen nog iets minder verkeer dan anders doordat nog veel mensen thuiswerken. Al hoor en zie ik toch al meer leven op de baan en in het openbaar in ’t algemeen, en ik vind dat eigenlijk heel leuk. Het geeft mij een goed gevoel, dat het leven weer verder gaat want ik was/ben het stilaan een beetje beu aan het geraken en ik hou wel van wat drukte om mij heen… Muziek of radio staat nog niet op. Ik zet meestal wel Radio 1 of Radio Willy op tijdens het werken, of een Spotify playlist (rustige muziek zodat ik kan focussen), maar het volume heel stil omdat ik mij anders niet zo goed kan concentreren.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen? 
Gisteravond rond 17u30, ik ging toen wandelen nadat ik gestopt was met werken. De zon scheen, het was heerlijk weer buiten en ik ben deze week alleen (Emil is bij zijn papa) dus ik moest me voor niets of voor niemand haasten. Ik heb iets meer dan een uur gewandeld met een podcast in mijn oren, echt zalig en ik vind dat ideaal om de werkdag achter mij te laten. Ik luister tegenwoordig vaak naar ‘De Kobe Show’, gisteren was het met Dimitri Antonissen. Hij is de hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, ik had onlangs contact met hem voor een artikel in running.be magazine (hij is ook een fervent loper en stippelde mee het parcours voor de Antwerp Marathon uit, waarover ik een reportage maakte) en ik vind dat hij heel wat zinnige dingen vertelt in de podcast. Een aanrader qua podcast in het algemeen, en zeker ook deze aflevering met Dimitri. Straks in de auto (ik ga vandaag werken in de coworking in Gent, yay!) luister ik naar de aflevering met Xavier Taveirne, ik ben zeer benieuwd naar wat hij te vertellen heeft want ik hoor hem graag bezig op de radio. (Update vrijdag: intussen heb ik geluisterd en die aflevering was heel goed, ik heb ook al geluisterd naar die met Laurentine Van Landeghem en idem: zeer boeiend en een heel oprechte, down-to-earth madam!)

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht? 
Ja want sowieso droom je elke nacht hé. Maar ik weet niet meer waarover mijn droom ging… Ik weet wel nog dat ik zaterdagnacht gedroomd heb dat Emil zijn been gebroken had. En dat hij vree aan ’t zagen was omdat het pijn deed ;-)

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Met ‘Modern Family’ op Netflix. Sinds kort staan alle seizoen erop en hoewel ik de ganse serie al gezien heb, ben ik weer aan het kijken. Ik blijf het de max vinden. Eigenlijk zijn alle personages grappig, maar ik moet toch altijd het meest lachen met Cam en Phil. Ik vind die serie ideaal voor het slapengaan: lekker ontspannend én het duurt maar 25 minuutjes, dat is ideaal van lengte om niét in slaap te vallen in de zetel ;-)

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Nog niet zo heel veel want ik woon hier nog niet zo lang en mijn bureau, waar ik nu zit, is nog niet echt ‘ingericht’. Er hangen wel een paar kaartjes met motivational quotes aan de muur (bv. ‘Nie neute, nie pleuje’, ‘If it doesn’t challenge you, it won’t change you’). Eerlijk gezegd wil ik mijn bureau ook wel wat sober houden, dat geeft mij meer rust tijdens het werken. Bovendien kijk ik uit op een groot raam vanwaar ik zit, dat vind ik sowieso al een meerwaarde van de ruimte. Ik kan niet werken in kleine, donkere plekken zonder licht. 

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren? 
Ik droom vaak over verhuizen naar een land waar de zon altijd schijnt en het het hele jaar door lekker warm is, ergens in het zuiden van Europa. Ik haat de koude en ik meen het echt als ik zeg dat het van mij elke dag zo’n weer mag zijn als de voorbije week. Ik ben écht geen wintermens. Voorlopig blijft het bij dromen maar ik sluit niet uit dat het er ooit van komt. Ik zou wel mijn familie en beste vrienden heel erg missen maar ik zou er dan wel voor zorgen dat het niet té ver is (Zuid-Europa valt nog mee hé, ik droom ook van California maar dat zal een beetje te ver zijn vrees ik) zodat ze zeker genoeg op bezoek kunnen komen. En als het niet lukt om ooit te emigreren, dan zal ik dat wel compenseren met veel reizen. Dat ga ik sowieso doen hoor, nog zoveel te ontdekken! :-)

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Door iemand die ik moest interviewen voor een artikel dat ik aan het schrijven ben, een tuinarchitect. ik had hem eerst gebeld en hij had mijn oproep gemist, dus hij belde mij zelf terug. Een heel aangename mens, die zeer begeesterd kon vertellen over zijn vak!

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Oei, dat is al zeer lang geleden. Ik ben niet zo’n zwemmer… Ik denk dat het op zomervakantie was in Spanje, in juli 2019. Daar zat ik wel elke dag in het zwembad, en ik ben ook een paar keer in de zee geweest (maar daar zwem ik niet graag in). Of neen, in november was er een zwemtornooi in de zwemclub van Emil waarbij er een ouderestafette werd georganiseerd. Daar heb ik ook aan meegedaan, in een team met 3 andere zwemmers (Emil, zijn papa en zijn peter). Ik was overduidelijk de ‘loser’ van het team maar hey, ik heb het toch maar gedaan hé. Ik dacht dat bijna alle ouders daaraan gingen meedoen, gewoon om hun kind een plezier te doen. Maar het waren vooral de papa’s, ik denk dat er behalve ik maar 2 andere mama’s mee zwommen. 

12. Luister je op het moment naar muziek?
Nee, zie vraag 4. Tijdens het werken luister ik niet naar muziek of heel stil, en dat is ook zo tijdens het bloggen. Ik moet me daarvoor kunnen concentreren en dat lukt veel beter in (semi-)stilte. Ik compenseer dat dan wel door veel naar muziek, de radio of podcasts te luisteren als ik bezig ben in huis, tijdens het wandelen of in de auto. Ik kan ook echt genieten van de stilte in huis.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
Lichtbruin laminaat. Niet zo speciaal, ik heb dit zelf niet gekozen want ik huur mijn huis. Maar ik vind het mooi, ik vind eigenlijk gans mijn huis mooi en leuk :-)

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Veranderen als in ‘grondig aanpakken’ of ‘renoveren’: helemaal niks. Ten eerste huur ik dit huis dus ik mag en kan hier niet zomaar doen wat ik wil. En ten tweede - en dat is de belangrijkste reden - omdat ik hier nog maar 2 maanden woon en ik mijn huis eigenlijk perfect vind zoals het is, zoals ik hierboven al schreef. Uiteraard heb ik nog veel inrichtingswerk voor de boeg, maar daar neem ik mijn tijd voor omdat ik vind dat je eerst een huis een beetje moet leren kennen voor je echt volledig weet hoe je het wil inrichten. Ik vind wel dat ik er tot nu toe in geslaagd ben om er een warme, gezellige thuis van te maken. Het is een combinatie van leuke spullen die ik al had en vooral veel vondsten uit de Kringloopwinkel. Ik heb niet zo’n dure ‘designsmaak’ (daar kan ik écht geen geld aan uitgeven) en ik hou ook niet van al die fonkelnieuwe plastieken brol die een paar maanden meegaat en dan rijp is voor de vuilbak. Geef mij maar wat oudere spullen die ik dan een tweede leven kan geven, ze zijn niet alleen spotgoedkoop en duurzaam maar ze hebben gewoon ook veel meer karakter en charme! Ik had veel geluk dat dit huis net te huur kwam begin februari, toen ik op zoek begon te gaan naar een nieuwe woonst na mijn relatiebreuk. Al van bij de eerste bezichtiging (in de eerste seconden al!) had ik het gevoel: yes, hier wil ik komen wonen, met Emil en onze poes Lexie. Ik woon hier echt graag, al heb ik de voorbije maanden mijn kot wel iets te veel van dichtbij gezien en ben ik blij dat ik hier sinds kort eens kan ontsnappen naar 'casa de la mamma' of de coworking, allebei in het Gentse. Verandering van 'lucht' doet mij echt deugd, ik merk dat ik er nood aan heb.

15. Wat is het laatste dat je hebt gekocht?
Wanneer ik deze vraag beantwoord, is het intussen woensdagavond (zei ik al dat ik veel tijd nodig heb om een blog klaar te krijgen?). Vanmorgen stond ik om 8u15, een kwartier voor openingstijd, samen met zo’n 50 andere mensen die hetzelfde plan als mij hadden aan de ingang van de Aldi aan te schuiven. Door de social distancing leek de rij nog langer dan ze was, de moed zonk mij eerst wel efkes in de schoenen hoor. Er stond vanaf vandaag een parasol in promotie en aangezien ik dat echt nodig heb voor op mijn zonnig terras waar de zon echt kan branden en het echt een goed koopje leek, wou ik echt wel mijn slag slaan. Ik dacht dat ze allemaal uitverkocht zouden zijn tegen dat ik binnen geraakte, maar ik had geluk: ik had de allerlaatste joepiiiiiiieeeee!!! Ik was doodcontent :-) Ik heb dan ook aan de kassa nog 2 boeketjes bloemen gekocht omdat ze zo verleidelijk lagen te lonken naar mij, en omdat ik mij voorgenomen heb om te zorgen dat er altijd fleurige bloemetjes in mijn huis staan. Ik heb den Aldi verlaten met een big smile op mijn gezicht, zo blij was ik!

16. Ooit op een motor gereden?
Nee, en ik durf dat eigenlijk ook niet. Ik ben wel al eens meegereden achterop de scooter van mijn broer (zo’n johny-machine, dat was toen vree ‘in’) toen ik 16 was of zo en een paar jaar later vanachter op de Vespa van een vriendin. Maar ik deed ver in mijn broek van de schrik. Ik weet niet hoe het komt maar ik voel mij niet op mijn gemak op brommer en zeker niet op zware motoren. Misschien is dat gewoon te stoer voor een seut als mij? :-p

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
West-Amerika of Canada: ik weet niet wat er echt het verste is, ik denk dat het een beetje hetzelfde is. In de zomer van 2009 maakte ik een rondreis langs de Westkust en de National Parks (Los Angeles, Palm Springs, Grand Canyon (zie foto), Monument Valley, Bryce Canyon, Las Vegas, Yosemite, San Francisco, Santa Barbara). Een zalige reis, het blijft mijn mooiste reis ooit samen met de road trip door Canada het jaar erna. Toen trokken we rond langs de nationale parken van de Rocky Mountains en gingen we naar Yellowstone National Park, wat voor mij echt hét allermooiste park is. Ik wil (en zal!) zeker nog teruggaan naar zowel West-Amerika als Canada. Ik droom ervan om West-Amerika te doen met Emil als hij nog een beetje ouder is, over een paar jaar. Dan beleeft hij het zeer bewust en zo kan ik ook nog een beetje sparen hé want ik denk dat dat nodig gaat zijn voor een reis van dat kaliber ;-)


18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Als kind nam ik vaak deel aan de jaarlijkse scholenveldloop (zie foto, uit de oude doos) en daar heb ik wel eens op het podium gestaan, ik denk zelfs de eerste plaats. Maar het niveau lag daar ook wel niet zo hoog hoor ;-) Een paar jaar geleden was er een periode waarin ik af en toe ging quizzen met een vast groepje. Dan hebben we wel een paar keer gewonnen en kregen we de wisselbeker (een superlelijk gedrocht) mee naar huis. Verder geen trofeeën, maar na elk loopevent kreeg/krijg ik natuurlijk wel een medaille en die bewaar ik allemaal in een doos. Emil gebruikt ze ook vaak om mee te spelen. Die van mijn 2 marathons krijgt hij wel niet, ze zijn me te dierbaar (en dat weet hij ook). Die hangen op in mijn bureau, want ik ben daar verdorie trots op!!!!19. Hoe heette je eerste huisdier?
Ebbo! Een gitzwarte poes. Ik denk dat mama de naam had gekozen, ofwel mijn broer of zus. Een heel lief beestje!

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Dat was ‘Everest: de jonge Yeti’ met Emil, in november 2019 - zie foto, we staan er alletwee weer vree flatterend op ;-). Of nee wacht, we zijn in maart ook nog eens naar de cinéma geweest net voor de lockdown, ik heb even moeten denken over de film: het was ‘Onward’. Het feit dat ik het niet goed meer wist, was omdat ik het niet zo’n supergoeie film vond denk ik. Maar ‘Everest’ was wel heel mooi, ik herinner mij nog dat ik daar zitten bleiten en snotteren heb, en Emil ook, zo schoon was het :-) We gingen 2 keer kijken in de Cityskoop in Roeselare, een relatief kleine stadsbioscoop. Ik vind dat veel gezelliger dan die mega-Kinepolissen. En ook wel een beetje goedkoper, want in de Kinepolis ben ik altijd een half fortuin kwijt ;-)


21. Wat doe je als je je verveelt?
Ik ken dat niet, mij vervelen. Ik ben altijd wel met iéts bezig en ik vind dat suuuuuuuperleuk! Als ik ‘niks te doen’ heb (maar dat klinkt op zich al zo raar vind ik, haha) dan lees ik, ga ik lopen of wandelen, rommel ik wat in mijn huis of ruim ik enkele kasten op, werk ik nieuwe ideeën en projecten uit voor Text Fairy (mijn hoofd zit altijd vol inspiratie, soms word ik er knettergek van!), schrijf ik… Ik probeer de laatste tijd wel meer rust in te lassen, heel bewust. Omdat ik de voorbije maanden, door mijn relatiebreuk, naast mentaal ook wel fysiek heb ‘afgezien’ en ik merk dat ik mijn lijf de nodige rust moet gunnen. Dus ik zet me nu wel steeds vaker in de zetel (als het mooi weer is in de tuinstoel, megazalig!) met een goed boek. Maar dat beschouw ik als zeer goeie tijdsbesteding want ik werk aan mezelf, en zelfzorg is echt een must.

22. Wat wilde je vroeger worden?
Dat was een hele lange tijd dierenarts. Dat schreef ik toch in al die vriendenboekjes, en vaak dan de opmerking erbij ‘maar alleen voor katjes hé’ :-) Ik was/ben een echt kattenmadam en toen ik besefte dat dierenartsen ook dieren moeten opensnijden en met hun handen in het achterste van een beest moeten zitten, heb ik die ambitie stilaan laten varen denk ik ;-) Ik denk dat ik ook wel een periode gehad heb waarin ik schooljuffrouw wou worden, in de tijd dat we altijd ‘schoolke’ speelden met de vriendinnetjes. Maar kijk, vandaag verdien ik centjes door te schrijven. Niet aan gedacht als kind maar zo verdomd gelukkig in mijn job!

23. Met welke auto rijd je?
Een zwarte Volvo V40. Ik kocht hem in augustus 2016, vlak voor ik fulltime zelfstandige werd en dus mijn bedrijfswagen ‘moest’ afgeven. Ik vind het een heel leuk en mooi autootje, het is perfect voor mij. Ik ‘moet’ later dit jaar beginnen kijken voor een nieuwe wagen aangezien hij afgeschreven is en dat dan volgens mijn boekhoudster beter is… Maar eigenlijk is hij nog in supergoeie staat dus ik weet niet of ik al zo snel een nieuwe ga kopen. Ik ben ook niet zo’n ‘automens’, ik hecht daar weinig belang aan. Een sjieke voiture heb ik niet nodig en ik beschouw dat zeker niet als een soort ‘statussymbool’ van hoe succesvol ik wel (of niet) ben. Zolang hij maar goed rijdt en veilig is :-) Voor mijn part rij ik mijn hele leven lang nog met een V40, maar ik heb gehoord dat ze de productie ervan gaan stoppen. Ach ja, we zien wel. Zoals ik al schreef, een auto is het laatste van mijn zorgen. Korte verplaatsingen probeer ik sowieso te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te doen. Zeker nu ik in de stad woon, is alles een pak dichterbij dan vroeger op de buiten. Ik merk dat ik mijn auto nu minder gebruik, da’s geen slechte zaak.

24. Wat voor jobs heb je gehad?
Programmacoördinator op de Vlerick Business School, copywriter in een communicatiebureau, copywriter in ene reclamebureau, account manager in datzelfde reclamebureau, sales consultant bij een HR-consultant (een kort intermezzo, was echt mijn ding niet), project manager in een webbureau, en nu ben ik dus zelfstandig copywriter en content creator. De schoonste job die ik mij maar kan indenken!

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
Ongeveer 55 kilometer. Ik ben geboren in Gent en getogen in Destelbergen en Gent. Ik ben in 2006, na mijn studies, ‘uitgeweken’ naar Torhout voor mijn ex. Ik woon hier nu nog steeds, omdat Emil hier zijn leven heeft en ik hem niet wil ‘weghalen’. En ook omdat ik hier zelf ook wel vanalles heb opgebouwd en hier ook wel graag woon. Maar ik mis Gent heel vaak (#9000forever!) en ook mijn hometown Destelbergen, waar mijn mama nog steeds woont. Ik ga er heel vaak naartoe, minstens 1 keer per week ben ik in het Gentse. Zo ver is dat niet hé! Ik sluit niet uit dat ik ooit nog terug naar het Gentse verhuis, maar dan pas als Emil oud genoeg is om op eigen benen te staan. Nu denk ik in de eerste plaats in zijn belang, ik vind dat de normaalste zaak van de wereld...

Proficiat dat je tot aan het einde van deze blogpost geraakt bent, hij is wat langer geworden dan ik had gedacht… Ik vond het wel leuk om eens te doen, zo van die heel gewone vragen over de alledaagse dingen. Tot de volgende keer! 

Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten