maandag 11 mei 2020

Mijn kleine gelukskes van 2020 #2

In deze rubriek blik ik terug op de kleine dingen die mij de laatste tijd blij gemaakt hebben. Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en manenschijn. Zeker de laatste maanden waren zeer intens en vaak zwaar, door de combinatie van mijn relatiebreuk (waardoor ik sinds begin maart alleen woon) met de meteen daarop volgende corona-quarantaine. Maar dan nog is er altijd wel iéts dat mij doet lachen en blij maakt, hoe stom of onbenullig het ook is, en hoe onnozel het voor anderen wel lijkt. Ik ben een positivo hé, en zelfs in deze rare tijden probeer ik altijd positief te blijven denken. Het is geleden van in januari dat ik nog eens een post schreef over mijn kleine gelukskes. Tijd voor een bloemlezing van de voorbije maanden!
♥ de zon die eindelijk begint te schijnen na een grijze dag vol regen, er dan nog eens op uit trekken voor een zalig fietstochtje met Emil, en beseffen dat het cliché der clichés 'na regen komt altijd zonneschijn' echt wel klopt  ♥ de vogels die al volop aan het fluiten zijn als ik 's morgens wakker word (doorgaans om 5u30, want ja ik ben zo'n geschift ochtendkieken dat graag zo vroeg mogelijk uit haar nest springt). Een wereld van verschil met de winter, dan is alles nog zo doods en stil en vind ik het minder leuk om uit mijn bed te komen ♥ als ik dan wakker word, de gordijnen openen en een kwartiertje naar buiten staren en intussen rustig ontwaken (soms met een podcast erbij, bv. 'Before breakfast', ideaal qua lengte) en denken welke leuke dingen ik vandaag allemaal kan/mag doen. Soms zijn er ook andere ochtenden hoor, bijvoorbeeld als het kakweer is of ik veel te veel aan mijn hoofd heb, maar ik koester des te meer die mooie 'wakkerwordddagen' ♥ nog net op tijd voor de lockdown naar de bib kunnen gaan en zo blij zijn met extra veel leesvoer in huis, waardoor ik bijvoorbeeld kan afwisselen tussen fictie in mijn bed en non-fictie overdag, bijvoorbeeld tijdens het eten wanneer ik alleen ben. Ik ben nu bezig aan de laatste pagina's van 'Het lichaam, een reisgids' van Bill Bryson, een super interessant boek dat zeer vlot en aanstekelijk geschreven is. En als we niet op reis kunnen door corona, dan gaan we gewoon op reis in ons eigen lijf hé ;-) Echt een aanrader, ik wil binnenkort zeker ook andere boeken van Bryson lezen, zoals 'Een huis vol' en 'Een kleine geschiedenis van bijna alles'. In bed lees ik 'To the moon and back' van Jill Mansell: zeer luchtig, zeker geen hoogstaande literatuur maar het is perfect om mijn dag ontspannend af te sluiten, ik slaap dan goed daarna. Ik kreeg dit boek trouwens van Martine die haar boekenkast aan het uitkuisen was, en ik denk dat ik het als het uit is ook ga weggeven of in een boekenkastje ga steken ♥ dat het weer aardbeienseizoen is. Nog mensen die zich daar ziek in kunnen eten? ♥ de perfecte avocado aansnijden: net zacht genoeg en nog niet té zacht! ♥ eindelijk weer in korte broek kunnen gaan lopen, zelfs om 6 uur 's morgens (dan ga ik heel vaak lopen, vind ik het zaligste loopmoment) want ik heb een stronthekel aan die lange looplegging en ben zo blij dat ik hem nu weer een paar maand naar de donkerste krochten van mijn kleerkast kan verbannen ♥ mijn eigen buurt volop ontdekken - ik ben pas verhuisd hé, ik woon nu in de stad - want #blijfinenronduwkot en merken dat er hier wel veel mooie plekjes, wegeltjes, paadjes en straatjes zijn (maar ik moet wel zeggen dat ik het nu wat beu begin te raken, altijd dezelfde loop- en fietstochtjes onder en rond de kerktoren) ♥ een goed boek aan het lezen zijn en overdag al uitkijken naar het moment dat ik mij 's avonds in mijn bed kan nestelen (met mijn kersenpitje!) en lekker verder kan lezen tot mijn ogen dichtvallen en ik mijzelf zachtjes naar dromenland voel glijden ♥ het cookie monster dat ik tegenkom op 2 elektriciteitskotjes tijdens mijn 'vaste' avondwandeling (doe ik bijna elke dag om mijn werkdag af te sluiten in de weken dat ik alleen ben, met een goeie podcast in mijn oren) en dat mij altijd doet lachen (omdat ik weet dat Emil het ook zo leuk vindt). Voor de geïnteresseerden: momenteel ben ik hooked on de podcasts van Amy Porterfield (business & marketing) en Brooke Castillo (self-development & mentale groei) ♥ na 6 weken onze verloren gelopen poes Lexie terugvinden in een verlaten zolder in het leegstaande huis naast de buren (trouwens 2 superlieve mensen, mijn nieuwe buren!) ♥ nog altijd zalig leuke commentaren krijgen op mijn boek. Ik blijf het zooooo de max vinden dat ik met 'Go Run' blijkbaar zoveel mensen goesting doe krijgen om te lopen, want dat was echt de reden waarom ik het wilde schrijven ♥ dat er door die leuke reacties op mijn boek allerlei nieuwe plannen en ideeën beginnen op te borrelen en wie mij kent weet: I looooove it when things start to borrel up! Allez, in mijn hoofd hé ;-) ♥ de super afhaaldienst van mijn plaatselijke groente- en fruitwinkel. Ik doe graag van #supportyourlocals (zeker dezer dagen, nu ze het zwaarder hebben) en dat smaakt gewoon ook duust keer lekkerder dan in de supermarkt! ♥ Emil die, elke keer als we de fontein aan het rusthuis in de stad passeren, er eens in gaat ploeteren met zijn handen (zelfs als het vriest). Hij doet al van toen hij nog een peuter was en voorlopig is hij nog niet van plan om ermee te stoppen. En ik vind dat hij gelijk heeft - zolang ik er zelf mijn pollen maar niet moet insteken ♥ een complimentje geven aan de vriendelijke bediende in het postkantoor van Torhout (big shoutout to you, Tamara!) en zien hoe content ik haar daarmee maak. Ik vind gewoon dat die mensen ook wel een schouderklopje verdienen, ze hebben het heel druk nu met al die pakketten die verstuurd worden en zo... En cliché oh cliché: van een compliment geven word je zelf ook happy ♥ mijn zonnig en windstil stadskoertje, dat een beetje doet denken aan een Spaans of Grieks terras (de vergelijking met Santorini werd al gemaakt) en waar ik zoooo blij mee ben ♥ lieve kaartjes krijgen van veel mensen (en er dan ook terugsturen) ♥ dat mijn favoriet Torhouts restaurantje (op 2 minuten van mijn 'nieuwe' deur) takeaway/thuislevering doet in het weekend en dat is enorm lekker! Volledig biologisch en vegetarisch/vegan: echt 'spek voor mijnen bek' (allez, geen spek hé dan) én ik steun er de lokale (jonge) ondernemers mee ♥ de was die in het zonnetje kan drogen ♥ eigenlijk gewoon de zon, altijd en overal. Geef mij zon en ik ben op slag een gelukkiger mens! ♥ veel groen in huis (dank u mama!) en dat ik er dus werkelijk in slaag om dat al bijna 3 maand allemaal in leven te houden. To many more months & many more tips from la mamma! ♥ in bed samen lezen in 'De GVR' met Emil, een van mijn favoriete Roald Dahls uit mijn kindertijd, en dat hij elke avond zo benieuwd is naar het vervolg van de vorige dag ♥ in dezelfde categorie: met Emil naar 'Hector' en 'Koko Flanel' kijken, 2 van mijn favoriete films uit mijn kindertijd die ik al tientallen keren gezien heb, en dat hij dat de max vindt zelfs al is de humor soms nog een beetje te 'complex' voor een zevenjarige. Of te aangebrand, dat ook wel ;-) ♥ een lekker warme tas havermelk met kaneel op een grijze kille dag ♥ Emil zijn haar uit noodzaak zelf knippen, vinden dat het beter kan maar hij zelf die het super vindt ♥ whatsappen met mijn mama op een dag dat het wat minder gaat ♥ een goed gesprek met mijn therapeut. Oh wat mis ik die mens, gelukkig 'mag' ik volgende week terug, het is geleden van 13 maart en ik haal zoveel uit die sessies met hem... na 2 maand eindelijk weer kunnen/mogen gaan werken in de coworking want ik word/werd stilaan een beetje zot in mijn home office ♥ mijn familie en vrienden ontzettend hard missen, zo erg dat ik er soms wel eens van zit te bleiten, maar daardoor ook beseffen dat ik echt geluk heb met al die lieve mensen die er sowieso altijd voor me zijn, ook op afstand ♥ de liefde voor het fietsen weer ontdekt hebben door corona (op voorwaarde dat er niet te veel wind is, want van wind wordt Josie slechtgezind) ♥ leuke spulletjes vinden in de kringloopwinkel voor in mijn nieuwe huis (voor de lockdown was dat dus hé, in de periode van mijn verhuis) whatsapp-conversaties met mijn mama als we gelijktijdig in de kringloopwinkel aan 't shoppen zijn ♥ de lekkerste avocado-toast eten in tijden (bij Wild Foodz in Brugge!) en al zeker in het gezelschap van mijn BFF Kelly én op 13 februari, wat achteraf zelfs 'Galentine's Day' bleek te zijn! ♥ tradities creëren met Emil tijdens 'onze' week, bijvoorbeeld zaterdagavond = homemade pizza + movie night (eten voor den tv hé!) + daarna slaapt hij bij mij (leve de oordoppen van 't Kruidvat want hij durft al ne keer te liggen ronken récht in mijn oor) ♥ Emil meenemen naar mijn favoriete boekhandel, Theoria Kortrijk (samen met Paard van Troje in Gent en Passa Porta in Brussel) en dat hij daar met geen stokken weg te krijgen is ♥ de kleine eendjes en kuikentjes in het parkje vlakbij mijn huis zien groeien telkens ik er voorbij wandel ♥ leuke series op Netflix vinden. Ik vind het soms moeilijk om een serie te vinden die mij kan blijven boeien, lees: waarbij ik niet na een tijdje de neiging van krijg om brainless op Instagram te beginnen scrollen of zo. Onlangs begon ik te kijken naar 'After Life' (Britse serie van en met Ricky Gervais) en dat vind ik heel goed. Gewoon al dat Engelse accent, zalig. Rauw en grappig tegelijk, soms weet ik niet goed of ik moet wenen of lachen. Ik ben ook fan van 'Dead to me' (I love Christina Applegate) dus ik ben blij dat het tweede seizoen uit is, en ik sprong een gat in de lucht toen ik zag dat 'Modern Family' (wat mij bereft een van de zaligste series ooit) nu ook op Netflix staat!  'diepgaande' conversaties met Emil als we over het kerkhof wandelen (we moeten langs daar omdat de baan afgesloten is en de wegomlegging loopt dus over het kerkhof) over de dood, de hemel... Geen voor de hand liggende onderwerpen maar ik vind het leuk dat hij op een leeftijd gekomen is dat hij over zo'n dingen nadenkt en dat we daarover kunnen babbelen. We kunnen trouwens ook heel goed praten over het 'nieuwe leven', nu mama en papa uit elkaar zijn. Vind ik heel belangrijk, om daar open over te zijn en hem alles te laten vragen en zeggen wat er op zijn lever ligt. ♥ eindelijk weer mijn mama zien na 2 maanden en een heel goed gesprek hebben, en zoveel energie daarvan krijgen ♥ mijn koertje opfleuren met plantjes en een kruidentuintje ♥ genieten van de tijd voor mezelf tijdens de Emil-loze weken, want ik besef dat veel mensen dat niet hebben in deze coronatijden (al hebben die dan natuurlijk wel meer gezelschap als ze het nodig hebben, alles heeft voor- en nadelen hé) ♥ pistoleetjes bakken (uit dit kookboek) en heel mijn kot dat ernaar ruikt. Als ik dan toch in mijn kot moet blijven, kan ik maar beter zorgen dat het goed riekt hé  Ik hoop dat jullie bij het lezen hiervan zelf ook een beetje blij werden :-) Wat waren/zijn jullie kleine gelukskes dezer dagen?


Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Wat een zalige post! De perfecte avocado, daar kan ik ook blij van worden.
  Dit bericht straalt zoveel positivisme uit, ook al ga je door een moeilijkere periode door te verhuizen wellicht. Bewondering!
  En zelfs ik krijg bijna zin om te gaan lopen door je boek, ook al las ik het zelfs nog niet eens. 'k Zou het graag kunnen, maar ik heb slechte knieën, helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lijst, zalig!
  Ik had Modern Family ook al gespot op Netflix, fijn he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lijst met zoveel gelukskes, wat fijn te lezen, zeker als je in een moeilijke periode zit (of er net uit bent)! En ik hou ook van Boekenhuis Theoria! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig fijne lijst met positieve en leuke dingen! Ik kreeg er spontaan een glimlach door. En ook, wauw zeg, respect dat jij elke dag om 5u30 wakker bent! Dat lukt me tegenwoordig langs geen kanten meer :(

  BeantwoordenVerwijderen