dinsdag 23 februari 2021

Als 't weer mag...

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik denk de laatste tijd steeds vaker aan wat versoepelingen van die dekselse coronamaatregelen. Ik ben optimistisch, ik denk dat het nu toch wel stilaan een klein beetje zal beginnen beteren. En dat we weer meer gaan "mogen". Het kan toch niet blijven duren hé. In gesprekken hoor ik mijzelf dan ook veel zeggen "als 't weer mag, dan ga ik...". Er zijn véél dingen die ik dan weer wil en ga doen, uiteraard. Dat is bij iedereen wellicht zo, ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zijn die daar niét naar uitkijken. Mijn familie en vrienden meer zien, wat mensen uitnodigen bij mij thuis om te komen eten, ne keer iets anders doen dan voor de honderdmiljoenste keer gaan wandelen... Dat vind ik allemaal vrij evident. Maar er zijn er 5 ietwat specifiekere dingen die ook bovenaan op mijn verlanglijstje staan. Het lijkt me leuk om ze eens te delen met jullie, zoals Cupcakes & Cashmere (een blog die ik heel graag lees!) onlangs ook deed.


Gaan werken in een hippe coffee bar

En dan bedoel ik niet dat ik daar als barista achter den toog ga staan of zo hé ('t spel zou rap failliet zijn dan, vrees ik). Neenee, ik ga mij daar dan gaan placeren met mijn laptop, zoals in the good old days dat dat nog kon en ik het elke week wel minstens 1 keer deed (aaah, nostalgie!). Ik combineerde dat met mijn afspraken bij klanten en interviews in Gent, Brugge,  Kortrijk, waar dan ook. Ik vond overal wel een plekje (ik zal binnenkort eens een blogje schrijven over mijn favo coffee spots!). Voor of na mijn afspraak ging ik dan wat werken en ondertussen instagramwaardige koffietjes en theetjes slurpen. Ik vond dat echt zalig, een groot voordeel van mijn job (want ik heb enkel een laptop, een tafel en idealiter ook wifi nodig en dan kan ik werken). En ik mis het nu verschrikkelijk!!!!!! Ik zit daar altijd alleen, in zo'n koffiebar, maar ik ben wel omringd door andere mensen en "leven" rond mij en dat is gewoon tof. Dan voel ik mij totaal niet alleen. Nu begint al dat thuiswerken echt wel tegen te steken, ik word er horendol van. Elke dag ziet er hetzelfde uit thuis. Nooit eens in een andere omgeving kunnen werken, dat komt mijn schrijfinspiratie en creativiteit echt niet ten goede. Dus als de coffee bars weer open mogen, denk ik dat ik daar de eerste weken elke dag ga zitten. Ik ben al aan 't sparen ;)

Ik ga gelukkig wel nog 1 dag per week naar de coworking, om het alleen zijn/werken thuis te doorbreken, zeker in de weken dat Emil niet bij mij is. Op Likebirds voel ik me goed, en ik ben er trouwens altijd veel productiever en creatiever dan thuis. Ik ga daar nu bijna 3 jaar en het is echt een warm nest geworden waar ik veel bijleer en inspiratie vind bij gelijkgestemde ondernemers. Een echte meerwaarde in mijn job!

Theoria in Kortrijk, een van mijn favoriete boekenwinkels/coffee spot
om gezellig wat te werken "op verplaatsing"

London, Baby!

Het plan was om vorig jaar (in 2020 dus) naar Londen te gaan met Emil voor zijn "lentefeest". LDN fascineert hem al een hele tijd en hij wil daar zó graag naartoe. In februari 2020 (pre-corona dus) had ik Eurostar-tickets geboekt om begin juli 2020 5 dagen naar Londen te gaan met ons twee. We keken daar ongelofelijk naar uit! Maar ja, het ging uiteraard niet door... We kregen wel een voucher in ruil en die is geldig tot half 2022. We zullen er dus wel eens geraken, al zal het misschien nog niet deze zomer zijn. Ik wil ook pas naar Londen gaan als we het echt all the way kunnen doen, met alles erop en eraan. Dus niet om 's avonds in onze hotelkamer te zitten eten of om in een "levenloze" stad rond te lopen. Dan ga ik liever niet ;) Emil begrijpt dat en hij deelt mijn mening. We beseffen dat we nog even geduld moeten hebben, maar we gaan zéker gaan en we verzamelen intussen al veel info voor ons tripje. Iets hebben om naar uit te kijken, dat helpt in deze tijden om positief te blijven hé!

Deze zomer gaan we sowieso wel een reisje maken met ons 2. Ofwel begin juli of eind augustus, dan is Emil bij mij en is hij niét op kamp (want er staan al 3 weken kamp gepland en hij is natuurlijk ook een paar weken bij zijn papa). Vorige zomer gingen we naar Noord-Frankrijk in plaats van Londen. Zeer eenvoudig maar een leuk reisje, ik heb er veel mooie herinneringen aan. We zagen toen Engeland liggen aan de overkant, dat was toch al iets hé ;) Deze zomer wil ik toch graag iets verder gaan met hem, naar een bestemming met bij voorkeur wat zon waar veel te beleven valt. Misschien een citytripje, naar Rome of zo want daar "fantaseert" Emil ook veel over :) Het voordeel is dat we maar met twee zijn, dan is het makkelijker om last-minute iets te boeken dan met een grote bende. Het komt dus wel goed! Wie trouwens leuke tips heeft, laat maar komen :)

Die keer toen we nét niet weggewaaid zijn aan Cap Gris Nez

Bij Al Castello gaan eten met Emil, mijn mama en stiefpapa

Nog iets wat ik énorm mis, net zoals iedereen waarschijnlijk, is ne keer goe op restaurant gaan. Al die takeaway is mijn ding niet (ik vind het vaak duur en 't is gewoon niet dezelfde "ervaring" als op restaurant, zeker als single) en ik ben mijn eigen culinaire experimenten, hoe lekker ze ook zijn, stillekesaan zo beu als kouwe pap. Ik wil gewoon kiezen waar ik zin in heb, genieten en géén afwas moeten doen na het eten ;) Van zodra de restaurants weer open zijn, wil ik wekelijks ergens mijn voetjes onder tafel gaan schuiven - dagelijks zou wat veel van het goede zijn voor mijn portemonnee, tenzij ik een goeie sponsor vind ;)

Ik heb al een lange lijst van restaurantjes waar ik wil gaan eten. Met stip op 1 staat Al Castello, de allerbeste Italiaan van Gent en ver daarbuiten. Emil gaat er ook supergraag en we hebben afgesproken dat het eerste restaurantbezoekje daar zal zijn. We deden dat trouwens ook al na de eerste lockdown, toen in juni de restaurants weer open mochten. Ik mag dus ook niet met iemand anders gaan eten voor ik met hem gaan eten ben, anders zwaait er wat ;) Ik kijk er al naar uit! Mijn mama en stiefpapa mogen ook mee, zoals de vorige keer. 't Is altijd gezellig met ons 4. We weten ook al waar we gaan aperitieven voor het eten, namelijk in café De Loge in Gent. Dat is het "stamcafé" van mijn stiefpapa, Emil zijn pepe. Hij is daar al een paar keer met meme (mijn mama) en pepe geweest en er is daar zo'n caféspelletje met ballekes dat hij heel graag speelt. Hij is er ook goed in! De deal is dus dat we eerst gaan aperitieven in "het cafeetje van pepe" en daarna zakken we af naar Al Castello om onze buikjes rond te eten in de allerlekkerste pizza en pasta. Can't wait!!!!!!!!

Ik maak zelf vaak spaghetti alla puttanesca thuis maar dat smaakt
echt bijlange zo lekker niet als bij Al Castello... Ik krijg
het water in de mond als ik deze foto zie!!!!

Een fancy avondje uit naar de opera

Ik kondigde hier onlangs al aan dat ik graag eens naar de opera wil, als de cultuursector weer op volle toeren draait. Nu, sowieso ga ik dan naar massa's theatervoorstellingen en concerten en zo gaan want ik heb er het voorbije jaar veel te veel moeten cancellen. Dus ik ga mijn schade ruimschoots inhalen, ik hou enorm van cultuur. Dat geeft mij zoveel zuurstof! Momenteel "koel ik mijn pap" door veel naar musea te gaan, want die zijn gelukkig wel open. En het is een aangename afwisseling met al die wandelingen, zeker bij koud weer.

Maar de opera dus: dat is iets wat ik eigenlijk al héél lang wil doen. Ik ging nog maar 1 keer naar de opera, als 17-jarige omdat ik toen een voorstelling moest bespreken voor het vak esthetica. Het was dus meer "van moeten" dan vrijwillig en ik herinner mij dat ik vooral veel heb zitten lachen met mijn 3 vriendinnekes die mij vergezelden ;) Nu wil ik het graag nog eens doen, "voor echt" deze keer :) Ik heb dankzij mijn oproepje al een aantal compagnons om mij te vergezellen. Dus dat komt helemaal goed! Ik kijk er ook naar uit om mij dan nog eens extra mooi uit te dossen voor die gelegenheid, want naar de opera ga ik niet in mijn jeans en sneakers hé. Idealiter combineer ik dit avondje uit met een etentje en/of een cafébezoekje. Dan zou het echt voor 200% geslaagd zijn!

Ik bezoek veel musea. Alleen, met mijn mama of zus, met vriendinnen of met Emil.
Hier waren we in het Passchendale Memorial Museum in Zonnebeke,
over WO I. Heel interessant en ook op kindermaat!

Een goeie massage en sauna

Een deugddoende massage is nog zoiets waar ik on-ge-lo-fe-lijk naar snak. Mijn vaste masseuse is mijn lieve vriendin Martine. Zij komt als "Manutine" masseren aan huis. Het is een uurtje volledig voor mezelf. Ik kom altijd tot rust en na de massage voel ik mij ineens een ander mens. In augustus, in het "interlockdown", kwam Martine nog eens langs bij mij. Maar nu mag het dus niet... Ik hoop echt dat dit snel weer mag, want een mens heeft dat toch af en toe eens nodig hé. Martine weet sowieso dat ze, van zodra ze weer groen licht krijgt om te masseren, meteen bij mij mag komen om haar ding te doen :) Ondertussen blijf ik Martine wel zien door geregeld te gaan wandelen (samen met onze mede-Wandelbitches Kelly en Liese) of naar een museum te gaan, zoals op de foto hieronder.

In dezelfde sfeer verlang ik ook om nog eens naar een saunacomplex te gaan. Mijn plan was om dat te doen in maart vorig jaar, na mijn verhuis. Dat zou mij zoveel deugd doen na een hectische periode met veel geregel en geloop. Maar ja, toen kwam corona... In de zomer waren de sauna's dan wel weer open maar het is er toen niet van gekomen. Ik ga nu veel in bad hier thuis maar dat is toch hetzelfde niet hoor... Ik heb al een vriendin die mij wil vergezellen naar de sauna, maar ik doe zoiets ook graag alleen. Want dan kom ik pas echt tot rust, en dat is de bedoeling hé.

In het Brugse Gruuthuusemuseum, over de rijke
geschiedenis van Brugge. Mooi museum!

Er zijn uiteraard nog suuuuuuuuuperveel dingen die ik weer wil en zal doen als het weer mag en kan: naar de cinéma gaan met Emil (deden wij vroeger heel vaak en altijd zo gezellig!), gaan feesten gelijk de beesten tot zonsopgang, weer al mijn klantenafspraken "live" doen in plaats van via die godverdomse Zoom en Teams... Het lijstje is lang hoor, maar ik vond 5 wel een mooi aantal voor dit blogje :)

Waar kijken jullie zoal naar uit?

Love, Josie xo

8 opmerkingen:

 1. Dag Josephine,
  Zo leuk om je blog te lezen en ideetjes op te doen voor wanneer we weer meer 'mogen'.
  De sauna, amai dat is iets wat ik ook enorm mis. Eventjes je stress laten wegsmelten en jezelf tijd geven om te ontspannen. Zalig!
  Ik heb zelfs gebeld naar onze favoriete sauna (de Sileau in Gistel) om te vragen of we ze niet enkele uren konden afhuren. Decadent duur natuurlijk, althans voor ons, maar ze mogen zelfs dat niet.
  Jammer zeg.
  Enfin, dan wachten we nog een beetje.
  Een tip voor cultuur: Z33 in Hasselt is een aanrader voor als je eens een citytrip wil doen. Of als uitstapje voor Emil, dan is domein Raversyde ook heel tof. Ik weet niet of je daar al bent geweest. Kinderen kunnen daar heel goed rondcrossen en tegelijk ook iets bijleren als ze willen.
  Blog ze,
  Liefs,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de tips, An!
   Raversyde hebben we al gedaan, met Emil. Vond hij heel indrukwekkend!
   Z33 in Hasselt spreekt me wel aan, dat zet ik op mijn lijstje! :)

   Verwijderen
 2. Heerlijke dingen allemaal! Ik heb hier ook lijstjes vol gekriebeld met dingen die ik post-corona wil doen. Maar ik ben wat terughoudend om ze echt te posten. Iets met er te veel naar uitkijken en een te grote teleurstelling als het dan toch niet zou lukken of mogen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh ja, teleurgesteld... Ik begrijp wel jouw terughoudendheid maar anderzijds denk ik ook: dit blijft maar duren, ik creëer gewoon voor mezelf wat leuke vooruitzichten en verlangens! :)

   Verwijderen
 3. Ik heb daar eerlijk gezegd nog niet over nagedacht... Ik wil wel eens gaan lunchen met Steven op een vrijdag, maar vooral eens op bezoek bij mijn ouders met Emma mee. De rest kan nog wel wat wachten. Ik kijk vooral uit naar de dag dat ik niet meer moet denken aan mijn mondmasker en ik niet in paniek moet slaan wanneer ik te dicht bij iemand sta. Maar dat is nog heel lang natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je snel eens op bezoek kan bij je ouders, met Emma! X

   Verwijderen
 4. Oh yes London baby! Het was zowat mijn tweede thuisstad VC (Voor Corona). Ik heb tickets voor een concert in mei maar ik vrees ervoor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dan weet ik bij wie ik moet zijn als ik tips nodig hebt voor Londen! :)

   Verwijderen