maandag 15 februari 2021

Josie en de kleine dingen

Zoals de naam van mijn blog doet vermoeden, geniet ik graag en veel van the little things in life. Ik kan enorm blij worden van zeer kleine dingen! Het gaat hier niet altijd makkelijk, zeker de laatste maanden begint heel dat c-gedoe zwaar door te wegen. Maar 't is voor iedereen zo hé, dus ik bijt door en ondertussen zijn er gelukkig nog véél leuke dingen die mij happy maken. De voorbije maanden waren er weer heel wat. Een kleine bloemlezing, wie weet worden jullie er ook wel gelukkig van!  


♥ Emil die mij zegt: "Mama, ik vind je zo lief" op een moment dat ik het eigenlijk echt niet verwacht omdat ik een uur daarvoor eigenlijk nog vree aan 't zagen was tegen hem ♥ Deugddoende, aangename gesprekken met mijn psychologe en diëtiste. Ik ben zo blij dat ik de stap gezet heb naar hen om bepaalde zaken aan te pakken en bij te sturen in mijn leven. Ik heb er heel veel aan ♥ Nieuwe receptjes uitproberen die dan megalekker zijn, bijvoorbeeld deze vegan omelet van kikkererwtenmeel. Yummie! ♥ Ne keer goed zagen en bleiten bij mijn wandelvriendinnen op een dag dat het mij écht niet meezit. Zoveel hartjes voor "De Wandelbitches" ♥ De maandelijkse treindagtripjes met Emil, mijn mama en mijn zus. We trekken er sinds oktober één keer per maand met ons viertjes op uit met onze gratis railpass. We gingen al naar het Zoniënwoud (oktober), Mechelen (november), Oostende (december), Antwerpen (januari) en Leuven (februari). We hebben nog één ritje tegoed in maart, we zijn al volop aan 't denken waar we naartoe kunnen gaan! Al jullie tips zijn uiteraard ook welkom hé Na die dagtripjes ben ik altijd zeer moe, maar da's van die zalige vermoeidheid, met gloeiende kaakskes en zo. Ik geniet daar dan echt van want het is een teken dat het een superleuke dag was ♥ Gezelschapsspellekes spelen op een regenachtige zaterdagmiddag ♥ Een veel te warm bad na een veel te koude dag ♥ De poes die spint naast mij in de zetel ♥ Mooie dingen tegenkomen tijdens mijn wandelingen, zoals het "Amour" standbeeld op de dijk van De Haan (zie hoofdfoto) ♥ Een boek uitlezen en ervan onder de indruk zijn. Ik had dat onlangs met "Mijn jaar van rust en kalmte" van Ottessa Moshfegh, een aanrader! ♥ Beginnen in een nieuw boek, altijd zo tof. Ik ben nu bezig in "Levels of life" van Julian Barnes, een van mij favoriete auteurs ♥ 's Morgens al uitkijken naar mijn vast leesmoment 's avonds in mijn bed, omdat ik zodanig benieuwd ben hoe mijn boek verder gaat ♥ 's Avonds in mijn bed kruipen om te lezen ♥ Nieuwe geurkaarsen uit den Aldi die gans mijn huis megalekker doen ruiken ♥ Zon zon zon zon zon zon na een paar grijze sneeuwdagen. Ik háát sneeuw en ik hou zo van de zon!!!!! ♥ Lentekriebels door die zon ♥ Gaan lopen en gaan wandelen met mijn smoel recht in dat zonneke ♥ Dromen over wat ik "post-corona" allemaal ga uitspoken. Want dromen en hopen mag hé, wat zeg ik: het moét!!! ♥ Een vriendin van vroeger na vele jaren weer "herontdekken" en merken dat we nu nóg meer gemeen hebben dan vroeger, wat heel leuk is. (Als ze dit leest, zal ze wel weten dat dit over haar gaat) ♥ Boeiende nieuwe samenwerkingen met klanten ♥ Slappe lach momentjes met Emil ♥ Weer meer bloggen en daar superveel toffe reacties op krijgen. Ik krijg zoveel energie van mijn blogje, blij dat ik back in the blogging business ben! ♥ Een mooie quote op mijn theezakje ♥ Eindelijk weer een Netflix-serie vinden die 100% mijn ding is: "Firefly Lane". I love it! Merci voor de kijktip, Liese ♥ Mijn wekelijkse pilates-sessie op woensdagochtend: ik heb er altijd veel deugd van en mijn personal trainster Els is een zalige madam ♥ Mijn elektrisch deken in mijn bed ♥ Elke zaterdag om de 2 weken, dan slaapt Emil een nachtje bij mij in bed. Dan heb ik geen elektrisch deken nodig om mij te verwarmen, hij is een lekker warm levend stoveke♥ Eindelijk nog eens aan de zee gaan wandelen en uitwaaien na een veel te lange tijd. De zee brengt mij altijd tot rust ♥ Emil zijn happy face bij de aanblik van de pizza met kaarskes op zijn achtste verjaardag vorig weekend ♥ Leuke kaartjespost kijgen van de liefste vriendinnen ♥ Thuiskomen in een fris gekuist huis, als de poetsvrouw net langs geweest is. I love you to the moon and back, Melissa!!!!! ♥ Warme take-away drankskes op een ijskoude dagtrip-dag ♥ Uitstapkes met Emil, just the two of us. We gaan heel graag weg met anderen erbij, maar het is ook altijd zo gezellig met ons tweetjes! Ik probeer om elke maand zeker 1 à 2 van die uitstapjes te doen ♥ Na lang zoeken eindelijk alle woorden vinden in een cryptopuzzel! ♥ De weekendgazet verslinden van a tot z  Museumdates met vriendinnen. Met Kelly ging ik naar Texture, met Martine naar het Gruuthuusemuseum in Brugge. Dat doe ik de laatste tijd steeds vaker, omdat het soms wat koud was om te gaan wandelen. Ik ga dat "post-corona" zeker blijven doen! ♥ Leuke vondsten in de Kringloopwinkel om mijn huizeke mee op te fleuren 

Dit waren ze dan, mijn kleine gelukskes van de laatste tijd. Wat waren die van jullie?

Liefs, Josie xo

8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke bloemlezing van kleine gelukjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ideetje voor volgende treintrip: naar Bokrijk, of naar Hasselt (stadsmus is zeker ook leuk museum voor Emil)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bokrijk staat inderdaad al een tijdje op de verlanglijst. Ik denk dat ik het in de paasvakantie ga doen met Emil. Ik zou er dan een tweedaagse van maken met een overnachting in Hasselt. Daar zijn we nog niet geweest!

   Verwijderen
 3. Oh, wat een mooi overzicht! Juliette kan hier ook zeggen dat ze mij graag ziet, dan smelt je toch hé?
  Hier is 's avonds in bed lezen ook altijd genieten!
  Echt zo fijn dat je weer aan het bloggen bent. Hopelijk komt er post-Corona nog eens een blogdate. Zou leuk zijn om al die toffe bloggers nog eens IRL te ontmoeten :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zou heel fijn zijn!
   Kinderen zijn zo puur en oprecht hé. En vaak zeggen ze de mooiste dingen op zeer onverwachte momenten <3

   Verwijderen
 4. Zalig! Die kleine dingen zijn zo motiverend vind ik persoonlijk. Momenteel is dit bij mij echt onze hond. Gaan wandelen en daar ook echt van genieten. Maakt mij niet uit welk weer het is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wandelen doet me altijd deugd, zelfs al moet ik me eerst slepen om naar buiten te gaan. Ik kom altijd met frisse moed en energie terug. Zelfs een kwartiertje wandelen in de frisse lucht doet al wonderen, vind ik. Het hoeven niet altijd superlange wandelingen te zijn.

   Verwijderen