dinsdag 23 maart 2021

Josie ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt vanalles

Hallo daar! Zoals altijd ben ik hier weer met vanalles bezig - en dan duurt het wel eens wat langer voor er een nieuw blogje verschijnt. Ik wil mijn boeiende bezigheden graag met jullie delen aan de hand van mijn 5 zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Let's go!


JOSIE HOORT & LUISTERT...

* De laatste tijd luister weer vaak naar podcasts. Ik heb bijvoorbeeld TechMag (her)ontdekt en ik mis geen enkele aflevering van Drie Boeken. Ik ben net begonnen met Wildevrouw (naar de roman van Jeroen Olyslaeghers). 

* Ik luister geregeld eens naar Def Dames Dope in de auto, vooral als ik nood heb aan wat positieve vibes (vaak dus, in deze tijden). Flashback naar mijn zaaaaaalige jeugdjaren!

* Ik luister niet veel meer naar het nieuws of actuaprogramma's op de radio. Ik ben het kotsbeu, al die negativiteit en dat rond-de-pot-gedraai en zo. Geef mij maar ne goeie podcast of een streepke marginale marina-muziek!

* Als gevolg van wat ik hierboven aanhaal, luister ik nu nog maar zelden naar Radio 1 en weer meer naar StuBru. Zeker sinds ik Michèle Cuvelier (van de ochtend) mocht interviewen voor een magazine, echt een supersympathieke madam. Nu luister ik precies "anders" naar haar programma :)

* Woorden die ik ondertussen niet meer kan horen: "derde golf", "lockdown", "astra zeneca", "vaccinatiestrategie", "verstrengingen", "het rijk van de vrijheid". En zo zijn er wel nog een paar, in dezelfde sector ;)

* Ik luister zoooooo graag naar het gefluit van de vogeltjes! Ze beginnen er 's morgens steeds vroeger aan en zingen 's avonds langer door. 't Is lente en daar ben ik, een die hard winter-hater, superblij om!!!!!!!!!!!!!!!

* Ik word hier 's avonds geregeld getrakteerd op een concert van kattengejank. Er zit in de buurt een kater (of een kattin, doen die dat ook?) en als het donker is begint hij aan zijn serenade. 't Is den tijd van 't jaar zeker? Gelukkig stopt hij ermee tegen dat ik naar mijn bed ga, anders had hij wellicht al meermaals ne pantoffel tegen zijn kop gekregen ;)

* Mijn oren worden vaak getrakteerd op lollen van Emil. Hij vindt ze zelf uit (die van Jantje en zijn oma: die heeft hij dus wel degelijk uitgevonden hé!) of hij haalt ze uit zijn Ketnet moppenboek dat hij van zijn meter kreeg voor zijn verjaardag. Soms zitten er wel hele leuke bij, moet ik zeggen :)


JOSIE KIJKT & ZIET...

* Ik kijk naar zo goed als niks op tv. Het enige dat ik volg, is Beau Séjour de zondagavond op één. Ik vind het goed, jammer dat het bijna gedaan is. Voor de rest kijk ik naar niks, ik heb zelfs de eerste aflevering van De Mol nog niet bekeken. Ik had nog geen zin maar ik denk dat ik het wel nog ga doen deze week want ik ben toch wel benieuwd. Ik zie ook af en toe wat flarden voetbal of andere sporten passeren op tv, want als Emil naar televisie kijkt zijn het altijd van die sportdingen :)

* Ik zie zeer veel lettertjes want ik lees heel veel. Ik lees anders ook wel hoor, maar nu precies nog meer. Ik kan er zo van genieten om mij te laten meeslepen door een boek. Ik lees momenteel enkel fictie omdat ik hierdoor eventjes kan "ontsnappen" aan de realiteit en dat is welkom in deze tijden, vind ik. Momenteel ben ik bezig aan de laatste hoofdstukken van Norwegian Wood (Haruki Murakami). Daarna wil ik beginnen in De Kolibrie van Sandro Veronesi. Want die ligt hier al 4 maanden te wachten in mijn rek.

* Ik zie massa's mooie wijsheden op mijn theezakjes. Dat zijn echt van die kleine gelukskes die mij zo content kunnen maken.

* Ik zie dat het steeds vroeger licht is 's morgens en langer klaar blijft 's avonds. Dat in combinatie met die vogeltjes van hierboven maakt mij zo gelukkig! En als ik dan ook nog eens de zon zie bij dat hele schouwspel, is 't helemaal koekenbak. Licht, zon, zuurstof: dat doet toch veel met een mens hé!

* Ik zie elke dag opnieuw hoe groot Emil aan 't worden is! Serieus, als die zo blijft groeien dan steekt hij binnen een paar jaar met kop en schouders boven mij uit. Ook in zijn gedrag en zijn manier van denken is hij veel veranderd en "gegroeid". Ik vind dat heel leuk, ik kan echt gesprekken met hem voeren en hem ingewikkeldere dingen uitleggen.

* Ik aanzie met lede ogen hoe Muffin mijn schone bloemekes soms opfret. In het kader van milder leren zijn voor mezelf heb ik de gewoonte om elke week verse bloemetjes in huis te halen. Het boeket in kwestie haalt helaas niet altijd het einde van de week, als madam het in haar kop krijgt dat ze er wel eens van wil proeven en dat bloemblaadjes leuk speelgoed zijn om te verspreiden door heel het huis... Een kat opvoeden is moeilijker dan een kind! ;)

* Ik kijk reikhalzend uit naar het tweedaags minicitytripje dat ik geregeld heb met Emil in Mechelen op het einde van de paasvakantie. We gaan met ons 2 een dagje naar Technopolis (Emil mocht kiezen wat hij wou doen, we zijn daar al 2 keer geweest en hij vindt het daar de max dus dan doen we dat nog ne keer hé) en 's avonds blijven we overnachten in het Martin's Patershof hotel. Gezellig met ons tweetjes, Netflixen in bed met een takeaway pizza of iets anders en dan 's morgens genieten van een superlekker hotel-ontbijt. Ik heb er al zin in! Fingers crossed dat de situatie hier niet uit de hand loopt, zodat het kan doorgaan.


JOSIE PROEFT & SMAAKT...

* Ik eet veel crackers met avocado de laatste tijd. Dat is tegenwoordig een van mijn favoriete tussendoortjes: een paar crackers met geprakte avocado, wat Griekse yoghurt erbij en afwerken met zwarte peper. Zo simpel en keilekker! 

* Ik smulde van megalekkere taartjes bij Vero Caffe toen ik in Brugge ging wandelen de voorbije weken. Geneviève (de uitbaatster) bakt al haar taarten zelf!

* Ik bak regelmtig de mango-kokoskoekje van Sandra Bekkari. Ze zijn makkelijk om zelf te maken. Ik maak altijd een hele batch en ik vries ze in, zo heb ik altijd een lekker cakeje als ik er zin in heb. De combinatie van mango + kokos / Griekse yoghurt is echt zeer fris en lekker!

* Ik dronk/drink/zal drinken massa's takeaway theetjes tijdens al mijn wandelingen met vriendinnen, waarvan ik ondertussen de tel kwijt ben en we tellen nog wel efkes verder denk ik. Ik blijf wandelen, door weer en wind, als dat de manier is waarop ik de mensen kan blijven zien om wie ik veel geef. Ooit zullen we dan wel weer kunnen afspreken om een koffie of thee te gaan drinken in een cosy coffee bar :)

* Ik at een yummie takeaway van Que Chew, een gepassioneerde hobbykok uit mijn hometown Destelbergen. Elke week kan je er op bestelling iets lekkers afhalen (volledig vegan) en onlangs bracht mijn lieve mama een dagschoteltje voor mij mee. Heel lekker!

* Ik proefde een vleugje rozen-badolie want, lompe trees als ik ben had ik iets te enthousiast in mijn bad gemanoeuvreerd waardoor er water in mijn mond terecht was gekomen. Niet slecht, maar ik verkies toch een andere smaak boven rozen. Ik eet graag veganistisch maar dat is toch iets té plantaardig naar mijn goesting ;)

JOSIE VOELT...

* In februari was het een weekske berekoud en toen voelde ik heel veel koude op mijn vel. Ik hou niet van de vrieskou maar ik ging toch veel buiten, om niet knettergek te worden en om te wandelen met mijn familie en vrienden. 

* Ik voelde ook veel regen en daar werd ik altijd een beetje ambetant van. Ik heb dan nog liever koude + zon/helder weer dan heel den dag regen en een grijs wolkendek. 

* Gelukkig voelde ik ook veel warmte in die periode want ik ging toen heel vaak in bad. Nu ook nog hoor, maar in die koude periode was het extra deugddoend.

* Ik voel toch ook al vaak de zon op mijn velletje en daar geniet ik van. Het kan nu alleen maar in stijgende lijn gaan, ik snak echt naar de lente en warmere temperaturen!

* Ik voelde de voorbije weken heel veel vreugde omdat ik veel leuke, nieuwe opdrachten binnenkrijg van klanten. Het is een beetje kalmer geweest in januari en februari en ik vond dat echt niet plezant. Maar nu is 't weer vollen bak en daar hou ik van. Geeft mij veel meer drive en energie!

* Ik voelde ook vaak intense blijdschap bij het aansnijden van een perfecte avocado: lekker zacht en toch nog niet té smeuïg of bruin/rot vanbinnen. Hashtag klein gelukske!!

* Ik voel mij al iets minder moe dan de voorbije maanden want ik slaap al een beetje beter. Ik veronderstel dat mijn koffie-loos bestaan daar wel voor iets tussenzit, en het feit dat ik 's avonds mijn schermen uitzet minstens een half uur voor ik ga slapen. Ik ga niet zeggen dat ik al een zalige nachtrust heb, maar alle beetjes zijn goed!

* Ik voel de laatste dagen helaas veel angst over de hele toestand met corona, ik ben bang om ziek te worden en ik heb schrik voor strengere maatregelen. Ik ben vooral bang om opnieuw mijn controle te verliezen, zoals in de eerste lockdown. Want dat had niet zo leuke gevolgen... Ik probeer de angst van mij af te zetten maar het lukt niet altijd zo goed. Gelukkig kan ik terecht bij mijn lieve familie en vrienden. Ik weet dat ik er niet alleen voor sta en ik durf ook hulp inroepen als het nodig is.JOSIE RUIKT...

* De lente! Ik voel, zie en hoor ze niet alleen, ik ruik ze ook in de lucht!!!!

* Ik ruik heel vaak mijn heerlijke rozen-badolie van Kneipp want ik ga dus veel in bad en ik ga dat zeker blijven doen, ook als het warmer wordt.

* Ik ruik zo graag mijn geurkaarsen van den Aldi! Geurkaarsen kunnen duur zijn, vind ik. In den Aldi niet én ze zijn echt goed. Een aanrader! Maar ik weet niet of je ze nu nog kan kopen, volgens mij was het een tijdelijke aanbieding.

* Ik hou van de geur van een vers gekuist huis als mijn poetsvrouw is langsgeweest. Zalig om dan de deur open te doen en die frisse bloemekesgeur te ruiken!

* Ik rook de laatste tijd weer veel nafte op mijn handen. Altijd als ik ga tanken, heb ik het zitten hé, ook al wikkel ik een massa doekskes rond die pomp. Ik vind dat een vreselijke geur, en het spijtige is dat ge die met ontsmettingsgel niet wegkrijgt hé. Met een beetje geluk hangen er zo van die plastic handschoenen aan de pomp, maar dat is niet overal zo.


Voila, nu zijn jullie weer een beetje mee met waar ik zoals mee bezig ben de laatste tijd. Hou jullie goed en tot de volgende keer!

Liefs, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Je hebt je zintuigen alleszins goed laten werken de voorbije weken! Ik ruik graag benzine. Ik snuif dan eens extra als ik ga tanken, maar ik ga wel niet graag tanken. Vreemde kronkel in dat hoofd van mij!
  Ik geniet zo'n beetje van dezelfde dingen als jij al slaag ik er niet in mijn koffie intake te verminderen. Het lukt me maar niet.
  Probeer niet te veel te denken aan wat er zal gebeuren en geen nieuws te lezen. Dat helpt je al een heel eind op weg, maar is vaker makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk.
  Tot gauw!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk al uit naar onze eerste nafte-date! Jij tankt, ik zorg voor den drank :p
   Ik probeer zo weinig mogelijk nieuws te lezen/horen. Op sommige dagen lukt het heel goed, op andere dagen ga ik volledig de mist in. En dan sla ik gigantisch in paniek... Gelukkig heb ik een fantastische familie en lieve vrienden die me dan helpen en steunen. Waaronder jij! Dankjewel daarvoor... xxx

   Verwijderen
 2. Zo leuk dat je zo veel fijne blogposts op ons loslaat, ik geniet er heel erg van om ze te lezen. Dankjewel!
  De podcast 'Drie boeken' is hier ook een grote favoriet geworden.
  Hier zijn er ook al veel wandeldates geweest, maar meestal zonder drankjes. Want van thee moet je toch altijd heel snel naar het toilet, en hoe doe je dat dan? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet intussen heel goed waar er openbare toiletten zijn, na 1675435 wandelingen :)
   En in het bos/de vrije natuur ga ik gewoon in een struik of zo hoor... Ik deed dar vroeger in de scouts ook en ik zit daar zelf niet mee in... 't Is de natuur hé, en ik sta daar natuurlijk niet in mijn bloot gat waar jan en alleman het kan zien hé. Ik hou het discreet ;)

   Verwijderen
 3. Ik ruik nafte ook wel graag... En vroeger kon ik geen mus van een merel onderscheiden, maar nu herken ik zelfs het gezang van een roodborstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, een echte vogelkenner! Hoe doe je dat? Moet je daar dan een cursus voor volgen of zo? :)

   Verwijderen