maandag 1 maart 2021

Van deze liedjes wordt Josie vrolijk!

Ik luister vaak naar podcasts omdat ik er veel van bijleer en inspiratie door opdoe, zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd. Het is gewoon ook leuk om te luisteren naar mensen die aan het praten zijn, ze klinken zo gezellig dichtbij en dat helpt tegen het gevoel van alleen te zijn, dat ik toch wel vaak heb in deze tijden. Maar er is een tijd geweest dat ik bijna áltijd naar podcasts luisterde en nooit eens naar gewone muziek. Van vorig jaar maart/april tot ongeveer het einde van het jaar; niet toevallig een periode waarin ik het moeilijk had. Keiluid de radio aanzetten, lekker meezingen, wegdromen bij muziek, verstand op nul: het was alsof ik mijzelf dat niet meer toeliet...

Ik vond namelijk dat ik mijn tijd zo nuttig mogelijk "moest" besteden door naar podcasts te luisteren en continu nieuwe dingen op te steken. Niks mis mee maar de balans was op den duur wel volledig zoek, want ik luister ook enorm graag naar muziek, het ontspant mij. Ik heb massa's muzikale herinneringen en veel nummers roepen een bepaalde stemming bij mij op. Er zijn bijvoorbeeld heel wat liedjes waar ik een happy boost van krijg, een instant blij gevoel. Ik weet ondertussen goed welke nummers dat zijn. Ik speel ze de laatste tijd steeds vaker af in Spotify, omdat ik me dan goed voel en dat helpt mij om tegengewicht te bieden aan het meestal negatieve nieuws en de uitzichtloosheid van de situatie momenteel.

Ik luister nog altijd vaak naar podcasts hoor, maar het is nu veel meer afgewisseld met momenten dat ik "gewoon" naar muziek luister en daar keihard van geniet. Het doet me deugd, ik geef mijn hoofd dan even een break en dat is echt wel nodig. Het is een van de manieren waarop ik probeer om wat milder en liever te zijn voor mezelf. Dat is een oefening die ik samen met mijn psychologe aan het maken ben, voor mij is dat héél moeilijk... Maar ik leer bij, stap voor stap. Binnenkort zal ik hier wel eens een apart blogje aan wijden. Muziek is in elk geval één manier om milder te zijn en mezelf meer rust en ontspanning te gunnen. 

Maar het ging dus over die muziek waar ik vrolijk van word. Misschien kunnen jullie dat ook wel eens gebruiken af en toe, zo'n happy feeling? Daarom deel ik graag mijn 20 favoriete vrolijke nummers!

1. Alle nummers van Galantis!!!!!! Ik weet dat veel mensen hier absoluut niét naar kunnen luisteren, ik geef toe dat het nogal "boenkeboenkerig" is en soms ne keer pijn doet aan uw oren ;) Maar ik krijg altijd veel energie van hun nummers!

2. War (Kensington): het kan goed zijn dat dit liedje niet over iets heel leuks gaat, war klinkt toch niet zo positief hé... Ik heb nog nooit echt aandachtig naar de tekst geluisterd, volgens mij gaat het over liefdesverdriet of zo want dit is nogal een "bakvissengroep". Maar ik hou gewoon van de sound van het nummer, 't klinkt leuk en dat is eigenlijk meer dan genoeg. Je moet niet altijd naar de inhoud luisteren hé!

3. High Venus (Arsenal): ik hoor alles graag van Arsenal, maar dit nummer in 't bijzonder heeft een enorme happy vibe vind ik. Ik weet nog goed dat ik het voor de eerste keer hoorde op een concert van de groep in de AB en ik vond het meteen fan-tas-tisch. Dat ganse optreden was echt magnifiek, een van de beste waar ik ooit naartoe ging.

4. Everything Now (Arcade Fire): ook hierbij denk ik vaak terug aan het fantastische optreden van de groep, ergens in de lente van 2019 als ik het me goed herinner. Volgens mij was het een van de laatste optredens die ik bijgewoond heb sinds de intrede van corona. Misschien daarom dat ik nog vaak terugdenk hieraan. En ook omdat er toen een meeeeeegalange file was naar 't Sportpaleis, dat zal ik ook niet rap vergeten ;)

5. Say Yeah (X-Session): serieus, wie hier niét vrolijk van wordt, die zit volgens mij met een GIGANTISCH probleem!! 

6. Rebel Rebel (David Bowie): dit nummer werkt heel goed op dagen dat ik mij wat minder voel. Ik voel me dan soms zo'n waardeloze loser, ken je dat gevoel? Als ik dan "Rebel Rebel" hoor, is dat meteen weer weg. Op slag! Dan denk ik: ik ben geen mislukkeling, ik ben gewoon een rebel die het allemaal op haar eigen manier doet, hell yeah!!!!! En natuurlijk zing ik superluid mee van "hot tramp, I love you so!" Want diep vanbinnen zijn we allemaal een beetje een hete zwerfster hé ;)


7. Stupidisco (Junior Jack): dat doet mij denken aan "den goeien ouwen tijd" dat ik de zaterdagavond in discotheken vertoefde en dan vollen bak mijn ass stond te shaken, onder andere op dit magistrale nummer. Als ik daaraan terugdenk, begin ik vanzelf te lachen. Deels uit schaamte, maar vooral ook omdat dat gewoon de max was. Misschien moet ik, post-corona, nog ne keer naar den disco gaan? Wie gaat met mij mee??? 

8. Something Good Can Work (Two Door Cinema Club): dit nummer staat al heel lang op mijn playlist en ik word na al die jaren nog steeds supervrolijk als ik het hoor.

9. Life's a bitch and then you die (Scooter): dit nummer ken ik van de serie Dawson's Creek, op zich al een leuke herinnering ;) 't Is gewoon ook een powerful nummer, ideaal voor als 't eens wat minder vlotjes gaat. Zo van: ja, 't leven kan dikke kak zijn, maar 't is allemaal zo erg nog nie en 't komt ook wel allemaal goe in the end!!!!!

10. Stronger On My Own (Soul Central): een zaaaaaalig nummer dat voor mij heel goed werkt, zeker als alleenstaande zelfstandige mama. Ik kan het niet alleen, dat ga je mij niet horen beweren. Maar ik ben wel sterk en ik kan mijn eigen boontjes doppen, and I love it!

11. Point Of View (DB Boulevard): het leven is niet zo moeilijk, als je het eens van een andere invalshoek bekijkt. Dat is de boodschap van dit nummer en dat klopt volledig! Hiernaar luisteren helpt echt om alles een beetje te relativeren, en dat is af en toe wel eens nodig (zeker in deze tijden).

12. Get Out Of My Head (Shane Codd): dit leerde ik onlangs kennen toen ik tijdens het radiozappen in de auto terechtkwam op MNM en het was net dit nummer. Het bleef meteen in mijn hoofd zitten. Het is geen muzikaal meesterwerk maar dat hoeft ook niet, blij word ik er wél van!

13. Feel The Love (Rudimental): dit was een hit tijdens mijn zwangerschap van Emil, ik hoorde het toen vaak. Ik heb er dan ook nog veel naar geluisterd toen ik net bevallen was en thuis was met Emil. Het nummer doet mij altijd terugdenken aan die tijd met bébé Emil, véél schone herinneringen :)


14. Footloose (Kenny Loggins): een onverwoestbare klassieker! Ik krijg altijd goesting om te dansen als ik dit hoor, zelfs als het 's avonds na 21u is (ik ben 37, tegen dat uur lig ik al half in slaap hé) en ik K.O. in mijn pyjama in mijne zetel zit onder mijn lekker warm dekentje ;)

15. Together (SIA): ik hoorde dit voor 't eerst toen ik in de zomer op reis was met Emil in Noord-Frankrijk. het was toen ons allereerste reisje met ons twee, sowieso heel speciaal natuurlijk. Ik heb het in die week zeer veel gehoord en het doet mij er altijd aan terugdenken. Dat was een jeel leuk weekje, zoveel mooie herinneringen. Zoals die keer dat we van dinner date deden in Wimereux (zie foto). Logisch dus dat dit nummer mij nog altijd megablij maakt als ik het hoor :)

16. Allright (Red Carpet): veel wordt er niet gezegd/gezongen in dit nummer, behalve dat it's gonna be allright. En soms heb je gewoon ook niet meer nodig dan dat hé :)

17. Teen Rebel (The Haunted Youth): een recent nummer, ik vind het prachtig. Ik hoor het dezer dagen veel passeren op de radio en ik leg het ook vaak zelf eens op. Lekker luid, dan komt het het best tot zijn recht!

18. Macarena (Los Del Rio): in dezelfde categorie als Footloose! Van de macarena ga ik écht nooit genoeg krijgen, daar ben ik zeker van. Emil hoort het ook graag, ik heb hem mijn excellente muzieksmaak al doorgegeven :p

19. My Own Soul's Warning (The Killers): eigenlijk word ik blij van álle nummers van The Killers maar ik heb die kaart al ingezet bij Galantis dus ik kies hier één nummer ;) Het is er eentje van op hun meest recente plaat. De tekst is op veel vlakken zeer herkenbaar, en het nummer geeft mij energie en moed om door te bijten als ik het efkes lastig heb.

20. Ergens Onderweg (De Mens): ik vind dat gewoon zo'n vrolijk melodietje, en de tekst is ook heel mooi en betekenisvol. Ik ben zelf ook graag "altijd ergens onderweg".

21. Dakota (Stereophonics): doet mij altijd denken aan mijn road trip door West-Amerika in 2008, dat was mijn allermooiste reis tot nu toe. Ik had toen een cd'tje gemaakt voor in de auto (jaja, dat was nog in den tijd van de cd's, ik word echt een ouwe meet!) en dit stond er onder andere op. Ik heb het in die 2 weken zeker 100 keer gehoord, en het stak nooit tegen. Het nummer paste gewoon ook goed bij de omgeving, vond ik.22. Bitch (Meredith Brooks): een tip op kakdagen: zet dit nummer keiluid op en kweel lekker mee. Werkt altijd bij mij, ik voel mij dan op slag een badass bitch die moeiteloos de hele wereld aankan!

23. Believe (Cher): in dezelfde categorie als "Bitch" maar dan een beetje properder verwoord :)

24. Blinding Lights (The Weeknd): Emil zijn chriokampliedje van 2020 en daarna werd het dus ook zijn lievelingsliedje. Als hij het hoort, wordt hij altijd megahappy en dan begint hij mee te zingen en te shaken. En ja, daar word ik dan ook blij van hé :)

25. Sexy Als Ik Dans (Nielson): een nummer dat Emil en ik vaak opleggen in de auto. Om dan lekker luid mee te zingen en plat te liggen van het lachen. Vroeger zongen we altijd "Lexie als ik dans", een verwijzing naar onze toenmalige kat. Maar nu is Lexie er niet meer en we hebben onze Muffin. Daarom zingen we nu "Muffin als ik dans". Klinkt heel onnozel en dat is het eigenlijk ook, maar wij hebben er altijd wel vree veel leute mee. Dat telt hé!

Er zijn uiteraard nog véél andere liedjes waar ik blij van word, ik kan er gerust nog honderden opsommen denk ik. Maar met dit lijstje kunnen jullie toch al beginnen hé! Al mijn lievelingsmuziek staat trouwens in mijn #LOPENTRUT playlist op Spotify. Een bescheiden lijstje van meer dan 600 nummers ;) Ik maakte deze playlist oorspronkelijk om mee te gaan lopen (en dat doe ik nog steeds) maar ik zet ze eigenlijk op eender welk moment op hoor. Ter info: de playlist staat onder de naam "pjsenaeve", dat is mijn ex Pieterjan. Wij deelden vroeger een Spotify account en we delen dat nu nog steeds. Hij is de "eigenaar" van de account dus daarmee dat zijn naam erbij staat ;) 

Deel gerust ook jullie favoriete happy songs in de comments, dan kan ik mijn playlist aanvullen!

Liefs, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten